Οι «Εύζωνες» του Νίκου Μπουρδανιώτη στο «Beta – The Grand» στο Σύδνεϋ

Για ένα τριήμερο, και συγκεκριμένα κατά το διάστημα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου, η Φωτογραφική Έκθεση «The Evzones Collection» του Νίκου Μπουρδανιώτη θα φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο κτίριο «Beta – The Grand» στο Σύδνεϋ.

Η Έκθεση, η οποία είχε ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα για τον εορτασμό της 200ης Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, περιλαμβάνει μια σειρά από ξεχωριστές φωτογραφίες που έχει αποτυπώσει στον φακό του ο ομογενής φωτογράφος, από την Προεδρική Φρουρά της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κατά την παρουσίασή της σε διάφορους χώρους ανά την Αυστραλία, με πιο πρόσφατους το Εθνικό Μουσείο στην Καμπέρα και το Ναυτικό Μουσείο στο Σύδνεϋ, έχει προσελκύσει πάνω από 7.000 επισκέπτες, ενώ έχει συνδράμει στη συγκέντρωση άνω των 40.000 δολαρίων για φιλανθρωπικές οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Κατά το τριήμερο 27-29 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια παρουσίαση της Έκθεσης, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Σύδνεϋ. Ο διευθυντής της Έκθεσης, κ. Γιώργος Καραντώνης, και η επιμελήτρια αυτής, κ. Ειρήνη Αλιγιάννη, θα αναλάβουν να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους παρουσιάσουν τους Εύζωνες της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, μέσα από σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα που προέρχονται από τα παρασκήνια επίσημων τελετών και από την καθημερινή τους ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωτογραφική Έκθεση «The Evzones Collection» πρόκειται να ταξιδέψει και στην Ελλάδα, το 2023, και να φιλοξενηθεί για ένα μήνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ενόψει των εορτασμών της 202ης Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα της επικείμενης Έκθεσης στο «Beta – The Grand» στο Σύδνεϋ (Level 2/ 238 Castlereagh St, Sydney, NSW, 2000):

– Παρασκευή, 27 Μαΐου 12:00 – 20:30

– Σάββατο, 28 Μαΐου: 12:00 – 16:30

– Σάββατο, 28 Μαΐου: 6.30 μ.μ. – 11.30 μ.μ. (Δείπνο που διοργανώνει ο Καλυμνιακός Σύλλογος ΝΝΟ – Κρατήσεις: https://www.trybooking.com/BZGNU)

– Κυριακή, 29 Μαΐου: 12:00-17:30.

 

πηγη vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....