Οι Γερμανοί ..”ξανάρχονται” και υμνούν τουριστικά την Ελλάδα !

Πόσα άρθρα έχουν γραφτεί, πόσες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί, που «υμνούν» το ελληνικό καλοκαίρι και την Ελλάδα; Η απάντηση, χιλιάδες! Ο απεσταλμένος του πρώτου δικτύου της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, «ΑRD», Γεργκ Ζάισελμπεργκ, επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και μετέφερε το κλίμα που επικρατεί κατά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ενημερωτικής εκπομπής «Tagesschau» και τις πληροφορίες που μετέφερε ο ανταποκριτής της, οι ετοιμασίες στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι πυρετώδεις τη στιγμή που οι κρατήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν και εκείνες του 2019, χρονιάς προ πανδημίας. «Σε αντίθεση με το παρελθόν, ο τουρισμός στις πόλεις ήδη ανθεί τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα», γράφει στο tagesschau.de., με τον ίδιο να κάνει λόγο για επισκέπτες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, απολαμβάνοντας τις πρώτες μέρες της άνοιξης.

Η Ρόδος, «πόλος έλξης» για τους Γερμανούς 

Εκτός από την Αθήνα, η Ρόδος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες. Ο δημοσιογράφος Γεργκ Ζάισελμπεργκ επισκέφθηκε το νησί και περιέγραψε τις ανακαινίσεις που παρατήρησε ότι γίνονται στα ξενοδοχεία αλλά και τις λίστες με τις προκρατήσεις που είναι υπερπλήρεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι για αναχώρηση.

Ρόδος, Κρήτη και τα νησιά των Κυκλάδων θα κατακλυστούν φέτος από επισκέπτες της γερμανικής αγοράς, σύμφωνα με τα μέχρι και σήμερα επίσημα στοιχεία.

Οι προβλέψεις της TUΙ

Καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό φέρνει και ο γερμανικός τουριστικός όμιλος «TUI» που με τις προβλέψεις του «στέλνει» στην Ελλάδα περισσότερους τουρίστες και από το 2019, χρονιά – ρεκόρ όπως χαρακτηρίστηκε από τους αρμοδίους.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί όχι μόνο επιλέγουν έμπρακτα την Ελλάδα για τις διακοπές τους, αλλά τη συγχαίρουν και για τις στρατηγικές αποφάσεις που πήρε, ξεκινώντας ουσιαστικά τη σεζόν νωρίτερα – για να συμπεριλάβουν το Ορθόδοξο Πάσχα – αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τους επιχειρηματίες και εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος: «Γιατί καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό, όσο η Ελλάδα. Ένα στα πέντε ευρώ στη χώρα κερδίζεται από τον τουρισμό, κάθε 5η θέση εργασίας εξαρτάται επίσης από τον τουρισμό..».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....