Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ύδρας στην Αίγινα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  κ. ΕΦΡΑΙΜ πραγματοποιούνται και φέτος στο νησί της Αιγίνης 4 Κατασκηνωτικές περίοδοι στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”.
Στιγμές πνευματικής χαράς και θερινής ραστώνης έζησαν νέοι Γυμνασίου-Λυκείου κατά την πρώτη περίοδο (1-11 Ιουλίου).
Η κατασκήνωση αφιερώθηκε στη μαρτυρική γη της Μικράς Ασίας, καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό τόσων προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες.
Κάθε ομάδα έφερε ως όνομα μια ιστορική πόλη των χαμένων πατρίδων, ενώ όλοι οι κατασκηνωτές χαρτογράφησαν πνευματικά την Μικρασία στις εσπερινές συναντήσεις τους, χάρη στα ίχνη των Αποστόλων, των Αγίων και των Μαρτύρων της αγιοτόκου αυτής περιοχής.
Η συναρμογή της ιστορικής μνήμης με το πανανθρώπινο και «μέχρι τερμάτων αιώνος» ευαγγέλιο του Χριστού, χάρισε στους νέους τόσο την αναγκαία κατανόηση του παρελθόντος, όσο και τα απαραίτητα εφόδια για την πορεία τους στο «τώρα» και το αύριο, όπως συνοψίστηκαν στο παύλειο μότο της περιόδου «Ειρήνην διώκετε μετά πάντων, και τον αγιασμόν, ου χωρίς ουδείς όψεται τον Κύριον» (Εβ. ιβ,14).
Πορεία, η οποία θα έχει οδοδείκτες όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες, αλλά και όσα βιώθηκαν εκεί, δηλαδή την ομορφιά της εν Χριστώ ζωής, τη χαρά της συνύπαρξης, τη συμμετοχή στα ιερά μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας και τόσα άλλα.
Το πρόγραμμα της κάθε ημέρας ήταν γεμάτο στιγμές που χαράσσονται στη μνήμη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ενημέρωση των κατασκηνωτών για τη λειτουργία του Κέντρου Λήψης Αίγινας και της εν γένει προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού από τα αρμόδια στελέχη.
Αν, όμως, οι όμορφες στιγμές ήταν αμέτρητες, πολλαπλάσιές τους πρέπει να είναι και οι ευχαριστίες προς όσους κοπίασαν και στήριξαν την Κατασκήνωση.
Εν πρώτοις, στον Σεβασμιώτατο  κ. ΕΦΡΑΙΜ, του οποίου η ευλογία και η ανύστακτη μέριμνα αποτελεί θεμέλιο κάθε προσπάθειας.
Ευχαριστίες θερμές και στον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό, ο οποίος επισκέφθηκε την Κατασκήνωση, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ύδρας, μίλησε στους νέους για τον Απόστολο Τιμόθεο και έθεσε το ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής καταστροφής.
Στην οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Τιμοθέη μοναχή, για την στήριξη και τις διακριτικές της επισκέψεις. Ακόμα, οφειλετικώς ευχαριστούμε τη νοσηλεύτρια κ. Αλεξάνδρα Μανιά για την προσφορά της νυχθημερόν και όλους τους ανθρώπους οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα στην κουζίνα υπό την επίβλεψη του Αιδεσ. Πρωτ.
Νεκταρίου Κουκούλη.
Θερμές ευχαριστίες στα κατηρτισμένα στελέχη και τους ομαδάρχες. Αρχής γενομένης από τον Αρχηγό της Κατασκήνωσης Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, ο οποίος εξακολουθητικά “ζει” για την Κατασκήνωση και πράττει πολλαπλώς για αυτήν και συνάμα στον πάντοτε αποτελεσματικό και ακαταπόνητο υπαρχηγό κ. Παναγιώτη Κλήμη.
Ονομαστικά, ευχαριστήσουμε και τους ομαδάρχες: Δημήτριο Κουφόπουλο, Μάριο Γεωργακοπούλο, Νεκτάριο Θεοδωρόπουλο, Νεκτάριο Λαλαΐτη, Μιχαήλ Κάλαβρο, Νικόλα Λαλαούνη, Γιάννη Αμπελά, Χρήστο Θεολόγου, Βασίλη Γιαννούλη, Βασίλη Γεωργακόπουλο, Άγγελο Σκούρτη, Άγγελο Καλά, Γρηγόριο Γεωργακόπουλο και Φίλιππο Ηλιάδη.
Η σκυτάλη πέρασε ήδη στους μαθητές δημοτικού και δεν τελειώνει ποτέ το πέρασμά της από χέρι σε χέρι. Δεν τελειώνει, πάρα γίνεται ευχή στην προσευχή και γέλιο στη μνήμη και δύναμη σε κάθε δυσκολία.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....