Οι νέες ποιμαντικές και προοπτικές της Ενορίας στο επίκεντρο του ετήσιου Ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεως Σπάρτης

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023, το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Τους κληρικούς καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του φετινού Συνεδρίου, που έρχεται σαν συνέχεια της τοπικής  Εκκλησίας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για ενημέρωση του κλήρου, σχετικά με το μείζον θέμα της οργάνωσης και του επανευαγγελισμού της Ενορίας.

Κατά την προσφώνησή του,  ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, π. Γεώργιο Σχοινά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, για την τιμητική αποδοχή της πρόσκλησής του. Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, τη θεολογική κατάρτιση και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  για την τιμητική πρόσκληση, ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα: «Η Ενορία σήμερα: Δεδομένα, νέες ποιμαντικές και προοπτικές».

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος επί της εισηγήσεως, κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον π. Γεώργιο, όσο και από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Μετά την εποικοδομητικό διάλογο, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως , Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ευχαρίστησε, εκ μέρους των κληρικών, τόσο τον ομιλητή όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη . Επιπροσθέτως, ενόψει των σεπτών Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη, εξέφρασε ευχές για υγεία και μακροημέρευση, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθηκαν η Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τους ιερείς της τοπικής  Εκκλησίας που απεβίωσαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....