Οι πανελλήνιες 2023 συνεχίζονται με θέματα Αρχαίων, Μαθηματικών και Βιολογίας για χιλιάδες υποψηφίους

Οι πανελλήνιες 2023 συνεχίζονται σήμερα με θέματα σε Αρχαίων, Μαθηματικών και Βιολογίας για χιλιάδες υποψηφίους

Σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

 

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ φέτος είναι λίγο μεγαλύτερος από 60.000. Στο συγκεκριμένο νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή Μηχανογραφικού φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Πρόγραμμα

 

Τρίτη 6/6/2023: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας.

Πέμπτη 8/6/2023: Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Δευτέρα 12/6/2023: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....