Οι Σερίφιοι τίμησαν τον Προστάτη τους, Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος από το πρωί της Τρίτης πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο, χοροστάτησε στον εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, με τη συμμετοχή των εφημερίων της νήσου και παρεπιδημούντων, και με την παρουσία του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, διατελεσάντων Δημάρχων, του Προέδρου και Μελών του εν Αθήναις Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλου πλήθους Σεριφίων, που είχαν κατακλύσει τη Μονή και τους αύλιους χώρους της, οι οποίοι απήστραπταν από καθαριότητα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο, για την ανύστακτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, τον εξωραϊσμό και τη συντήρηση και την πνευματική της ακτινοβολία, αλλά και τους Σεριφίους πιστούς και φίλους και διακονητές της Μονής, για την έμπρακτη στήριξή τους προς αυτήν.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή στην Τράπεζα της Μονής.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Σερίφου και τέλεσε τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιοφυλακείου της Μονής, το οποίο έλαβε το όνομα του αοιδίμου Ηγουμένου Αρχιμ. Μακαρίου Κοτσίκου. Στη συνέχεια, μετέβη στο παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των εις αυτό αναπαυομένων.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....