Οι Τελετές Ενθρόνισης των Νέων Μητροπολιτών

Ξεκινούν οι Ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών . Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρόνισης του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκο

Το Σάββατο 13/11  επίσης λίγο πιο νωρίς (12:00 )θα τελεσθεί η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ. Πλάτωνα Κρικρή στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

 

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 16:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου.

Η Τελετή Ενθρόνισης του Νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου .

 

 

 

 

Χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες οι ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για την απόφαση του αυτή ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο ανακοινωθέν της οποίας σημειώνεται πως ο κ. Ιερώνυμος είπε στους αρχιερείς ότι στόχος της μη συμμετοχής του είναι να δοθεί το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων.

Στην ίδια λογική οι ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών θα τελεσθούν μόνο εντός των ναών, χωρίς τις υποδοχές και τις ομιλίες που συνηθίζονται στις πλατείες από τους τοπικούς φορείς που υποδέχονται τον νέο ποιμενάρχη.

Στις κατά τόπους ενθρονίσεις ο Αρχιεπίσκοπος θα εκπροσωπηθεί από τους Τοποτηρητές.

Σημειώνεται πως και οι χειροτονίες των νέων μητροπολιτών πραγματοποιήθηκαν με ελάχιστο αριθμό αρχιερέων κατά τη Θ. Λειτουργία κάτι το οποίο έχει κάνει πολλούς να θεωρούν πως αυτή η τακτική ήρθε για να μείνει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....