Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος για τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης με θέμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα»

Ολοκληρώθηκε δια ζώσης  στο Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας την Πέμπτη 8/6/23 το δωρεάν μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (Εξομολογητική-Βιοηθική), 35 ωρών στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων».

Η καταληκτήρια συνάντηση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη διαδραστική συμμετοχή των συμμετεχόντων. Στην τελευταία αυτή συνάντηση δίδαξε διαδικτυακά ο κ. Νικόλαος Κόιος, Αν. Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης την ενότητα :Σύγχρονη πραγματικότητα και προβληματισμοί στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Ακολούθως ο Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντής του Ι.Π.Ε ανέπτυξε την ενότητα: Αξιολόγηση εκπαιδευομένων – Παρουσίαση εργασιών – Ανατροφοδότηση στόχων δίνοντας τον λόγο σε όλους τους επιμορφούμενους πατέρες προκειμένου να προβληματιστούν ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα στη διακονία τους και  να τοποθετηθούν ως προς τα εφόδια που αποκόμισαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο επιμορφωτικό σεμινάριο, για την καλύτερη επίλυση του.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για το έργο του στην επιμόρφωση των κληρικών αλλά και προς τον Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε, για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων προς όφελος της Εκκλησίας..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε διαλεκτική συζήτηση με τους ιερείς, επισημαίνοντάς τους την αξία της δια βίου επιμόρφωσης και της επικοινωνίας των καλών πρακτικών που εφαρμόζουν ως ένα σπουδαίο εφόδιο για την διακονία τους σε μια μάλιστα περιοχή με ιδιαίτερη ανθρωπογεωγραφία. Επίσης τόνισε την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα αγαθά της τεχνολογίας και της επιστήμης προς εμπλουτισμό και διευκόλυνση του ποιμαντικού έργου, προτρέποντας παράλληλα τους ιερείς να είναι πράοι, μειλίχιοι και καλοσυνάτοι, για να είναι η Εκκλησία στήριγμα των ανθρώπων που βάλλονται πανταχόθεν.

Στην αντιφώνηση του, ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αγαστή συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως με το Ι.Π.Ε. και τον συντονιστή  του επιμορφωτικού προγράμματος  πρωτοπρ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο για την άρτια οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Ο π. Θεολόγος επεσήμανε τα πολλά και ποικίλα οφέλη που προκύπτουν από τις επιμορφωτικές δράσεις για τους επιμορφούμενους αλλά πολλαπλασιαστικά και για την ίδια την τοπική κοινωνία στην οποία φτάνουν οι καρποί της γνώσης των μελών της.

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Τέλος αποφασίστηκε από κοινού η άμεση έναρξη νέου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών.
 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....