Ομαδικές βαπτίσεις στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι

Το Σάββατο 24 Μαΐου τελέστηκαν ομαδικές βαπτίσεις 227 κατηχουμένων στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μολδαβίας κ. Θεοφάνη και του οικείου ποιμενάρχου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου.

Από νωρίς το πρωί, πιστοί και κατηχούμενοι από όλες τις ενορίες της περιφέρειας Ιρίνγκα είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους του ιεραποστολικού κέντρου αναμένοντας την έναρξη των βαπτίσεων. Κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο κανείς δεν υπολόγιζε την ταλαιπωρία, γιατί η χαρά της πρόγευσης της Πεντηκοστής ήταν διάχυτη. Με πολλή υπομονή τα μικρά παιδάκια μαζί με τους γονείς τους περίμεναν για την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό!

Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός ότι ολόκληρες οικογένειες ασπάζονται την ορθοδοξία και στη συνέχεια φέρνουν τα βρέφη τους να βαφτιστούν, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή παράδοση που με τη Χάρη του Θεού θα μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και η Ορθοδοξία θα απλώνει βαθιές ρίζες στη γη της Τανζανίας.

Μετά το πέρας του Μυστηρίου παρατέθηκε μεγάλη τράπεζα, για περισσότερα από 600 άτομα, προσφορά όλων των ανωνύμων δωρητών του Συλλόγου της Ιεραποστολικής Στέγης. Είμαστε ευγνώμονες στην αγάπη σας διότι, από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, έχετε αγκαλιάσει αυτή την ευλογημένη προσπάθεια και πότε σας δεν ξεχνάτε το σημαντικό έργο της ιεραποστολής. Ευχόμαστε ο Κύριος να σας ανταποδώσει πλούσια την ευλογία Του και η  Χάρις Του να σκεπάζει τις οικογένειές σας!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....