Ομιλία για την καταπολέμηση των πειρασμών παρακολούθησαν νέοι της Μελβούρνης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης Go Youth Melbourne διοργάνωσε τη δεύτερη εκδήλωση – ομιλία για το 2023. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Παγωμένος, μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής της Ενορίας Τριών Ιεραρχών στο Clayton, ενώ μεταξύ των παριστάμενων ήταν ο π. Νικόλαος Γεωργίου, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου North Balwyn.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, στο South Clayton, όπου Ιερατικώς Προϊστάμενος ήταν ο αείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αθανασιάδης, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 2 Μαρτίου 2023. Πριν την έναρξη της ομιλίας, τελέστηκε μνημόσυνο, από τον π. Νικόλαο, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Γεωργίου.

Συνολικά 50 νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Παγωμένου που επικεντρώθηκε στο θέμα της καταπολέμησης των πειρασμών.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Σπυρίδωνος προσέφερε γεύμα στους συμμετέχοντες πριν από την ομιλία.

Στη συνέχεια, ο κ. Παγωμένος εξήγησε στους νέους πώς ενώ η ψυχή μας λαχταρά για τον Θεό, εντούτοις οι πειρασμοί συχνά μάς οδηγούν σε κοσμικές απολαύσεις και άλλα πάθη. Ταυτόχρονα, μοιράστηκε σκέψεις σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να αντισταθεί στους πειρασμούς και να γεμίσει την καρδιά του με τον Θεό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο κ. Παγωμένος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις του κοινού, παρέχοντάς τους χρήσιμες πνευματικές συμβουλές.

Τέλος, Νεολαία Go Youth Melbourne ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή για τον χρόνο που τους αφιέρωσε, συμμετέχοντας στην εκδήλωση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....