Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Η απανταχού Ορθοδοξία τιμάει σήμερα την ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Μακαρίου του Μεγάλου. Ημέρα πανευφρόσυνη ιδιαιτέρως για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθότι εορτάζουν  τον προστάτη Άγιο του Ποιμενάρχου και πνευματικού τους  πατέρα, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

 

Το μήνυμα εκ της συντακτικής ομάδος του «Βήματος»

Το έτος 2020 ήταν η πρώτη φορά που ευλογηθήκαμε να συνεορτάσουμε με τον Σεβασμιώτατο τα ονομαστήριά του στην πέμπτη ήπειρο. Έκτοτε, η 19η Ιανουαρίου συνιστά για όλους μας ημέρα χαράς, δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Τριαδικό Θεό. Έτι περισσότερο εφέτος, καθώς έχουμε μόλις εισοδεύσει σε μια χρονιά – ορόσημο για την ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, στο επιστέγασμα δηλαδή του πρώτου αιώνος ζωής της και την αφετηρία ενός νέου, πολλά υποσχόμενου κεφαλαίου.

Δοξάζουμε κι ευγνωμονούμε τον Κύριο, διότι ευδόκησε σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για την τοπική μας Εκκλησίας, να κρατεί το πηδάλιό της ένας οραματιστής Ιεράρχης και ακατάβλητος εργάτης της Ορθοδοξίας. Έχοντας γευθεί ήδη ικανούς καρπούς της δυναμικής Ποιμαντορίας του στην πέμπτη ήπειρο, έχοντας γνωρίσει το γνήσιο εκκλησιαστικό του φρόνημα και έχοντας βιώσει το ενωτικό του πνεύμα, ξεκινούμε με τις πλέον ευοίωνες προοπτικές τη συγγραφή του νέου κεφαλαίου, του δεύτερου αιώνος ζωής της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατά την εύσημο ετούτη ημέρα, της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου μας, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Αρχιεπισκοπής μας, καταθέτουμε τον σεβασμό και την υιική μας αγάπη προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, μαζί με τις θερμότατες ευχές μας για ακλόνητη υγεία και μακροημέρευση. Είθε ο Κύριος, με τις πρεσβείες του Οσίου Μακαρίου του Μεγάλου, να ενισχύει τις σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις, ώστε να συνεχίσει να τις αναλώνει θυσιαστικώς υπέρ της προόδου της Εκκλησίας μας και σωτηρίας του πιστού λαού της.

Πολλά τα έτη σας, ευλογημένα και πολύκαρπα, Σεβασμιώτατε!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....