Ονομαστήρια Επισκόπου Κερασούντος Ευμενίου

Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Οσίου Ευμενίου του θαυματουργού, Επισκόπου Γορτύνης. Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνη για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθότι άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Ο Θεοφιλέστατος διακονεί με αφοσίωση, επί 16 συναπτά έτη, το ιερό θυσιαστήριο και τον φιλόχριστο λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας στην Πολιτεία της Βικτώριας. Έχει υπηρετήσει επί δωδεκαετία ως Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Thomastown Μελβούρνης, ενώ το 2019 ανέλαβε καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote Βικτώριας. Τον Αύγουστο του 2021 εξελέγη, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερασούντος. Τον Νοέμβριο του ιδίου έτους τελέστηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του στο Σύδνεϋ, υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Καθ’ όλη την ιερατική του διαδρομή και ιδιαιτέρως μετά την προαγωγή του στο Επισκοπικό αξίωμα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος έχει επιδείξει γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα, ένθεο ζήλο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και θαυμαστή πρόοδο στην κλίμακα των πνευματικών αρετών.

Με την ευκαιρία της σημερινής ονομαστικής του εορτής, ευχόμαστε εγκαρδίως ο Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, ώστε αξιοποιώντας τα ποικίλα χαρίσματα και τις αρετές που διαθέτει, να συνεχίσει να εργάζεται με το ίδιο και περισσότερο σθένος επ’ ωφελεία της τοπικής Εκκλησίας, του χριστεπωνύμου πληρώματός της και της Ελληνικής Ομογενείας της Αυστραλίας.

Εκ της συντακτικής ομάδος του «Βήματος»

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....