Ονομαστήρια Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ιδιαιτέρως ο Κλήρος και ο Λαός της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης χαίρουν και αγάλλονται τη σημερινή ημέρα, καθότι άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, επί τη μνήμη του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός, ο οποίος διακρίνεται για την ταπεινότητα, τη σεμνότητα, το εκκλησιαστικό ήθος και την πνευματικότητά του, έχει αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ και, επί 23 σχεδόν έτη, μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία, από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους όπου εκάρη Μοναχός, διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Για ένα περίπου έτος, το 2020-21, υπηρέτησε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος τη δυναμική Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ. Κατόπιν της εκλογής του, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, διορίστηκε Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος στην πόλη όπου μεγάλωσε, την «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο τελέστηκε τον Νοέμβριο του 2021, επίσης από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο.

Ασκώντας με αφοσίωση τα ευθυνοφόρα καθήκοντα του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπολεως κ. Κυριακός έχει κερδίσει την αγάπη, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των κληρικών και του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της Περιφέρειας Μελβούρνης. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, ευχόμαστε στον Θεοφιλέστατο, με την ευκαιρία της σημερινής ονομαστικής του εορτής, να έχει πολλά έτη, υγιή κι ευλογημένα, ώστε να συνεχίσει την καλή του διακονία μέσα στην Εκκλησία και να βλέπει τους καρπούς αυτής ν’ αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται!

Πηγη  «Βήμα»

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....