Ορκομωσία Πρωτοετών Ευέλπιδων Τάξεως 2025 – Ολόκληρη η τελετή

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των Πρωτοετών Ευελπίδων της Τάξης 2025 « Αντγος Στυλιανός Καλμπουρτζής».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, τα Μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπρόσθετα, στην τελετή παρευρέθησαν οι δυο θυγατέρες του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή Στυλιανού, το όνομα του οποίου έλαβε η Τάξη 2025, κ. Μαρία και κ. Αφροδίτη-Κυριακή Καλμπουρτζή.

Συνολικά ορκίστηκαν 238 Πρωτοετείς Ευέλπιδες, εκ των οποίων 207 από την Ελλάδα, 23 από την Κύπρο, 2 από την Τυνησία, 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από την Αλβανία, 2 από Αρμενία και 1 από Μολδαβία.

Αντιστράτηγος Καλμπουρτζής Στυλιανός

Ο Ανχης (ΠΒ) Καλμπουρτζής Στυλιανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1921. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την 31 Δεκεμβρίου 1949 και αποφοίτησε την 17 Αυγούστου 1950, με τον βαθμό του Ανθλγου (ΠΖ).

Έλαβε μέρος και έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη μάχη βόρεια του χωριού Συγχαρί της Κύπρου, στις 23 Ιουλίου 1974, ως Διοικητής της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού.

Την 12 Δεκεμβρίου 2008, η Ελληνική Δημοκρατία, σε ένδειξη τιμής, τον προήγαγε στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

 

δείτε την εδώ ολόκληρη

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....