Παγκόσμια διάκριση για φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 12.000 συμμετοχές στο πλαίσιο ενός από τους πλέον απαιτητικούς διαγωνισμούς της «Meta» (πρώην Facebook), κερδίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των διοργανωτών και κάνοντας ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή κοινότητα της Ελλάδας υπερήφανη.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Ανεμοζάλη, φοιτητή του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος κατέκτησε την 18η θέση, σε παγκόσμια κλίμακα, στον ετήσιο διαγωνισμό με τίτλο «Meta Hacker Cup» της «Meta» με επίκεντρο τον προγραμματισμό υπολογιστών. Είναι ένας διαγωνισμός ο οποίος έχει καταστεί θεσμός και διεξάγεται από το 2011, με τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις προτάσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα αποτελέσουν και το στελεχιακό τους δυναμικό τα επόμενα χρόνια.

«Στις επόμενες φάσεις θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ…»

Ο Έλληνας φοιτητής αναφέρθηκε, μέσα από δηλώσεις του στο neakriti.gr, στους στόχους που θέτει στους επόμενους γύρους του διαγωνισμού, τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί: «Σ’ έναν τέτοιο διαγωνισμό χρειάζονται αρκετά υπόβαθρα, δηλαδή από τη μία μαθηματικές γνώσεις και από την άλλη θέματα επιστήμης υπολογιστών κυρίως στο κομμάτι των αλγορίθμων. Στην επόμενη φάση θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίσω όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα, καθώς οι επιστήμονες και οι φοιτητές που συμμετέχουν στο θεσμό ασχολούνται από μικρή ηλικία με τον προγραμματισμό των υπολογιστών και γενικότερα λύνουν πάρα πολλά προβλήματα και μόνοι τους».

Σπουδαία η δυναμική των Ελληνικών πανεπιστημίων

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με αλγοριθμικά προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Η επιτυχία του Κωνσταντίνου Ανεμοζάλη φέρνει στο προσκήνιο τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και στις τάξεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....