Παγκόσμια «πρωτιά» της Ελλάδας στην ψηφιακή ασφάλεια

Την πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα στο μέτωπο της ψηφιακής ασφάλειας καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της δανέζικης εταιρείας «Surfshark», η οποία θεωρείται εκ των κορυφαίων στα δίκτυα εικονικού ιδιωτικού δικτύου.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν μέσα από εκτενές ρεπορτάζ του «Euronews» με τίτλο «Ποια Ευρωπαϊκή χώρα έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής;» με τον δημοσιογράφο Luke Hurst να υποστηρίζει, ότι «η Ελλάδα κατατάσσεται όχι μόνο στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο για την ψηφιακή ασφάλεια». Γίνεται, μάλιστα, αναφορά και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο το… πέρασμα στην «ψηφιακή εποχή», με επίκεντρο την ασφάλεια στις συναλλαγές και στην περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η Ελλάδα κέρδισε τα πρωτεία ανάμεσα σε 177 χώρες παγκοσμίως

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα σε 177 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Στην δεύτερη θέση σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας βρίσκεται η Λιθουανία και ακολουθούν το Βέλγιο, η Τσεχία και η Γερμανία.

Στην ψηφιακή τώρα ποιότητα ζωής, η πρωτιά ανήκει στη Δανία με τις ξεχωριστές ηλεκτρονικές υποδομές και την αναπτυγμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Οι κορυφαίες πάντως επιδόσεις στο πλαίσιο της έρευνας της δανέζικης εταιρείας καταγράφηκαν από χώρες της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων, αποτελεί το γεγονός ότι τόσο η ποιότητα ζωής, όσο και η ασφάλεια στον «ψηφιακό» μας κόσμο, δεν καθορίζονται από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά από τις δράσεις και τον σχεδιασμό των χωρών σε θέματα που αφορούν το νέο «ψηφιακό κόσμο» που συνεχώς αναπτύσσεται δημιουργώντας προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....