Παιδική Χορωδία “Οι Μελωδοί της Χαράς” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Η Παιδική –Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως «οι Μελωδοί της Χαράς» και το τμήμα της Προχορωδίας «Μελωδάκια της Χαράς» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συμμετείχαν και φέτος σε Φεστιβάλ Παιδείας και σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων της Μητροπόλεως όπου παρουσίασαν παραδοσιακά κάλαντα και έντεχνα τραγούδια. Ακόμη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 έλαβαν μέρος στην Κοπή Βασιλόπιτας για το Ίδρυμα Νεότητας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στη αίθουσα «Ξενία» του Ιερού Καθεδρικού Ναού Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη. Η χορωδία απέδωσε με αρτιότητα και μελωδικότητα έντεχνα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Η παιδική χορωδία έλαβε μέρος το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο 2οChoirscendo, Παιδικό-Νεανικό Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε ο Μουσικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ευόσμου «Φιλομήλα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και απέδωσε έντεχνα τραγούδια και μελοποιημένη ποίηση σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου. Ιδιαίτερη στιγμή για τη χορωδία αποτέλεσε η συμμετοχή της στην μεγάλη Μαθητική Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους ήρωες του Κυπριακού Αγώνα 1955-1959, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος. Η χορωδία είχε την τιμή να κάνει την έναρξη της εκδήλωσης ερμηνεύοντας τραγούδια του Μάριου Τόκα, Δημήτρη Λάγιου και απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τέλος, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, στο Ανοιχτό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Στόχος της χορωδίας είναι ο ύμνος στο Θεό και η αγάπη για την πατρίδα.

Υπεύθυνη χορωδίαςκ.Mαρία Χαραλαμπίδου, Καθηγήτρια Φιλόλογος (MSc στην Ειδική Εκπαίδευση), Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη ορχήστραςκ. Χριστίνα Κεναμέα, Καθηγήτρια Φιλόλογος- Μουσικός

Διεύθυνση χορωδίαςκ.Σαββούλα Φιρινίδου , Δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Την Παιδική Ορχήστρα απαρτίζουν:

1. Δεκάριστου Μαρία: Κιθάρα

2.Καμπάκη Κατερίνα: Βιολί

3.Κεναμέα Χριστίνα: Ακορντεόν

4.Κωνσταντινίδης Δημήτρης: Βιολί

5.Παπαδοπούλου Ελισάβετ: Κιθάρα

6.Φερενίδου Κυριακή: Βιολοντσέλο

7.Φιλοκώστα Σόνια: Kανονάκι

Η Παιδική Χορωδία και η Προχορωδία ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το…. 1ο Κατασκηνωτικό Διήμερο Μουσικής Παιδείας στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....