Πανήγυρη Οσίου Μελετίου στη Ρόδο

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 η ιερά Μονή Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου του Ύψους (Παναγίας Υψενής) πανηγύρισε με λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών την μνήμη του δευτέρου κτίτορος και επανιδρυτού της Οσίου Πατρός Μελετίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος εορτασμός της μνήμης του Οσίου στον νεόδμητο ιερό Ναό του (νέο Καθολικό της ιεράς Μονής), ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 15 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Το εσπέρας του Σαββάτου του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος , ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Μελετίου και τα μηνύματα που εκπέμπει στον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου της Κυριακής,  προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου, και στη συνέχεια της Λιτανείας της τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Οσίου. Μετά την Απόλυση ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Ηγουμένη Μοναχή Μαριάμ και την Αδελφότητα για την άριστη διοργάνωση της πανηγύρεως και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες Βουλευτές κ. Μάνο Κόνσολα και κ. Βασίλειο Υψηλάντη και τους λοιπούς Εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....