Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Συκεών Θεσσαλονίκης

Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Συκεών Θεσσαλονίκης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας σήμερα . Εχθές τέλεσε τον εσπερινό.

Λίγα λόγια για τον ναό

Με την ίδρυση της νέας Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ιδρύεται σχεδόν αμέσως και η νέα ενορία (Προεδρικό Διάταγμα αρ.233, ΦΕΚ Τομ. Α’/1975) και ακολουθεί η άδεια ανεγέρσεως του προσωρινού λυόμενου Ιερού Ναού του οποίου τα θυρανοίξια έγιναν στις 17.4.1976 και τα εγκαίνια στις 8.11.1973 από τον Α΄ Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο, ο οποίος και όρισε να συντιμάται η μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών. Εν τω μεταξύ αυξήθηκε ραγδαία η δόμηση της περιοχής με αποτέλεσμα ο& Ι.Ναός να μην καλύπτει τις νέες λειτουργικές ανάγκες του ευσεβούς λαού.

Γι’αυτό και στις 3.4.1988 ο τότε Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιος θεμελιώνει τον νέο Ιερό Ναό του οποίου η ανέγερση διήρκησε 8 χρόνια. Τα θυρανοίξιά του έγιναν στις 19.10.1996. Σήμερα είναι εσωτερικά και εξωτερικά αποπερατωμένος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....