Πανήγυρις του Πολιούχου της Βαλύρας Μεσσηνίας Αγίου Αθανασίου- Ο Μητροπολίτης Σπάρτης λειτούργησε στην γενέτειρά του

Την μνήμη του Αγίου Αθανασίου πατριάρχη Αλεξανδρείας τίμησε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευστάθιος, ύστερα από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,  μετέβη την κυριώνυμη ημέρα στη γενέτειρά του, τη Βαλύρα Μεσσηνίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίσαντα ιστορικό Ενοριακό Ιερό Ναό.

Στην ομιλία που απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμώμενου Αγίου, ο οποίος κατά τα 45 χρόνια της αρχιερατείας του υπήρξε, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, ο ‘’στύλος της Εκκλησίας’’ και ο κατ’ εξοχήν ‘’πατήρ της Ορθοδοξίας’’. Παρά δε την εξορία και τις διώξεις που υπέστη έμεινε άκαμπτος στην Πίστη του. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος, ως Πολιούχος της Βαλύρας, να ευλογεί και να προστατεύει τους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της Βαλύρας, προπορευομένων των ιερών λαβάρων και της Φιλαρμονικής της περιοχής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....