Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ εόρτασε η ομώνυμη Ιερά Μονή της Πορταριάς. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (18/7) προεξήρχε και ομίλησε για τον Όσιο και τις διδαχές του, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ανήμερα το πρωί στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και την ολόθυμη αγάπη του Οσίου Σεραφείμ προς τον Χριστό. «Μια ζωή αγιοπνευματική. Ο αγιοπνευματικός άνθρωπος, ο άνθρωπος του Θεού, δεν είναι μόνο για τον εαυτό του, αλλά είναι πρωτίστως για τους άλλους. Γιατί γίνεται δώρο Θεού στη ζωή πολλών ανθρώπων. Ο Όσιος ήταν αφιερωμένος στον Θεό και στους ανθρώπους και τους μετέδιδε τη χαρά του Αγίου Πνεύματος.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιγνάτιος, στον πόλεμο που συνεχίζεται, παρατηρώντας: «ας εντείνουμε τις προσευχές μας. Δυστυχώς στον τόπο που μεγάλωσε, έζησε και αγίασε, ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι άνθρωποι γεύονται τη φθορά και τον θάνατο. Είναι αυτή η συμφορά που έρχεται πάντοτε στους ανθρώπους όταν ξεχάσουν τον Θεό, όταν θελήσουν να επιβληθούν με τη βία στους συνανθρώπους τους, όταν δυστυχώς στερείται η Χάρις του Θεού. Μακάρι οι προσευχές και οι πρεσβείες του Οσίου, που είμαστε βέβαιοι ότι πρεσβεύει αλλά δεν μπορεί ο Θεός να δεσμεύσει ποτέ την ελευθερία των ανθρώπων, να δώσει λύση σ’αυτόν τον άδικο πόλεμο. Ας κρατήσουμε ζωντανή την προσευχή μας, και κυρίως την ενότητά μας στην πατρίδα μας, την ορθόδοξη πίστη μας που έχουμε ως ενοποιό μας δύναμη, ευχόμενοι να μην δώσει ο Θεός να ζήσουμε πιο δύσκολες στιγμές».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αθανάσιο Κολλά, ο οποίος αναλώνει τον εαυτό του, τα τελευταία χρόνια, για την ανέγερση και λειτουργία της, επισημαίνοντας ότι: «και αυτός ο Ναός είναι ένας καρπός Αγίου Πνεύματος, καρπός πίστεως του πατρός Αθανασίου, ένας καρπός δικό σας, των πνευματικών του παιδιών, ένας καρπός πολύ έντονης προσευχής. Όσο υπάρχουν έργα σαν κι αυτά, όσο υπάρχει αυτή η ενότητα που τα δημιουργεί, τότε έχουμε βάσιμη την ελπίδα ότι ο Θεός θα είναι πάντοτε μαζί μας, Αμήν!»

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....