Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως

Στις 20 Ιουνίου κάθε χρόνου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας και στην Ιερά Μητρόπολή Αλεξανδρούπολης , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, όπου και θησαυρίζεται σε περίοπτη θέση η σεπτή Εικόνα της.

 

Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Αρχιερατικό εσπερινό. Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου. Ο Σεβασμιώτατος ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 20 Ιουνίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά το διήμερο εορτασμό της Παναγίας της Οδηγήτριας, το δεξί αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, κόσμησε με την παρουσία της η χορωδία ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης “Θεσσαλονικείς Υμνωδοί”, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ιωάννη Λιάκου, πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....