Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους στις Αμμουδάρες Ιεράπετρας.

Το εσπέρας της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του του Μεγάλου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Νέας Ανατολής στον οικισμό Αμμουδάρες Ιεράπετρας.

Μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων ο Σεβ. κ. Κύριλλος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του εορταζομένου Αγίου και στο νόημα της εορτής σήμερα. «Ο Ιερομάρτυς του Χριστού Χαραλάμπης, ανεδείχθηκε με την ιερατική του ζωή μέχρι τα βαθειά του γεράματα φως αειλαμπές και αΐδιο για του πιστούς κατοίκους της Μαγνησίας. Αλλά και όταν ήρθε η ώρα να μαρτυρήσει ομολόγησε με παρρησία την πίστη του στον Χριστό, χωρίς δισταγμό, χωρίς περιστροφές, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μέσα του μιλούσε το Πνεύμα το Άγιο, ο ίδιος ο Χριστός, που κατέκαιε και καθοδηγούσε την καρδιά και τα έργα του. Έλαμπε από την χαρά και την χάρη του Χριστού. Αυτά έβλεπαν και αλλοιώθηκαν ακόμη και οι δήμιοι του και πίστεψαν στον ζώντα Χριστό. Και γιαυτό έλαμψε στον κόσμο με την ομολογία και το μαρτύριό του και κατέστη στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας του Χριστού αλλά και λύχνος αείφωτος για όλη την οικουμένη. Τα είδωλα των εθνών και το σκότος της αγνωσίας διαλύθηκαν με το μαρτύριο του Αγίου. Και ο Χριστός τον χαρίτωσε και τον ανέδειξε λύχνο και λαμπάδα και φωτεινό φάρο για όλους εμάς τους πιστούς μέχρι σήμερα που τιμούμε με ευλάβεια την ετήσια μνήμη του. Γιατί ο κόσμος και τα του κόσμου έρχονται και παρέρχονται, εκείνο όμως που μένει στον αιώνα είναι η χάρη του Χριστού, η Εκκλησία και οι Άγιοι. Ας παρακαλέσουμε, λοιπόν, τον θαυματουργό Άγιο Χαραλάμπη, όπως στα δίσεκτα χρόνια της τουρκοκρατίας, έσωζε τους πιστούς από την μάστιγα της πανώλης, έτσι και σήμερα εν καιρώ κορωνοϊού να σπεύσει και να δεηθεί προς τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριο για να μας απαλλάξει από την μάστιγα του θανατηφόρου ιού», κατέληξε ο Σεβ.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ιερατικώς προϊστάμενος Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος Β´ Αρχιερατικής περιφέρειας, οι Αιδεσιμ. π. Ελευθέριος Δαργάκης, Εφημέριος Ενορίας Μύρτου και Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος Ενορίας Νέας Ανατολής, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....