Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου- Δοξολογία στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

Η εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου την 8η Νοεμβρίου 2023. Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Ενώ, ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και  Λεβαδείας  κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Γεώργιος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στους αγίους αγγέλους και αρχαγγέλους, που ανήκουν στον πνευματικό κόσμο και οι οποίοι δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό και είναι φύλακες και προστάτες μας. Τόνισε ότι τιμώντας τους σήμερα καλούμεθα να μιμηθούμε τους αγγέλους, αφού οι άνθρωποι μετέχουμε του υλικού και του πνευματικού κόσμου. Επίσης, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη του Ιερού Ναού, τους ιεροψάλτες και όσους βοήθησαν στην οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Στη συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε Δοξολογία επ’ ευκαιρία της εορτής των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας και ευχήθηκε σε όλους τους ιπταμένους και το προσωπικό της Πτέρυγας Μάχης χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη δια πρεσβειών των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Την παραμονή της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δάφνης με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....