Πανηγύρισε ο νεοανεγειρόμενος Ναός της Αναλήψεως στο νέο κοιμητήριο Άρτας

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, στον νεοανεγειρόμενο ναό της Αναλήψεως, στο νέο κοιμητήριο της Άρτας, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Πριν απο τον Εσπερινό, ετελέσθη η Αναστάσιμη “Εναρκτήριος Ακολουθία” και ψαλλομένου, για τελευταία, για φέτος, φορά, του “Χριστός Ανέστη”, ελιτανεύθη, σε κλίμα συγκινήσεως, η εικόνα της Αναστάσεως ανάμεσα στους τάφους.

Αμέσως μετά, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως, στο πέρας του οποίου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης , ευχαρίστησε τον παριστάμενο Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και στο πρόσωπό του, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ταχεία πρόοδο της ανοικοδόμησης του ναού και ευχήθηκε την επομένη χρονιά, να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση της εκκλησίας, ώστε να τελεσθεί ανήμερα της Αναλήψεως και Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε, ότι ο κοιμητηριακός ναός είναι ιδιαιτέρως απαραίτητος, διότι δέχεται δάκρυα από πονεμένους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκουν στήριγμα στον Θεό, για να αντέξουν τις απώλειες αγαπημένων προσώπων.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....