Πανηγυρίζει η Πολιούχος του Αιγίου – Παναγία Τρυπητή

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή και Παναγιοσκέπαστο λαό της ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, *ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ,* την 29η Απριλίου, Παρασκευή της    Διακαινησίμου ε.έ., επί τη εορτή της *ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ*, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

*28/4/ ΠΕΜΠΤΗ*

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ώρα *7.00 μ.μ.*
Ιερά Αγρυπνία, ώρα *11.00 μ.μ.*

*29/4/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ*

 

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα *7.00 π.μ.*
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, ώρα *10.45 π.μ.*

 

*1/4/ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ*

Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα *7.00 μ.μ.*

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν οι κάτωθι *Αρχιερείς: *ο Σεβασμιώτατος Γέροντας από Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος.

Όσον αφορά, δε, στη Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) *πεζή:* Από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης – Μητροπόλεως – Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου» και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός  Θείος  Λόγος.

β) *Με όχημα* (τζιπ) του *Στρατού*: Μητροπόλεως – Σολωμού – Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη – Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη –  Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου –Μητροπόλεως – Φανερωμένη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....