Παραολυμπιονίκης θα κολυμπήσει από τη Σητεία ως τα Χανιά

Τον ερχόμενο Νοέμβριο ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα τολμηρό εγχείρημα, να κολυμπήσει κολυμπώντας από τη Σητεία της Κρήνη μέχρι τα Χανιά, διανύοντας μία απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων. Πρόκειται για έναν στόχο, ένα όνειρο του αθλητή το οποίο αναμένεται να προστεθεί στις διακρίσεις, τις οποίες έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα.

Ένα σπουδαίο εγχείρημα 

Για πρώτη φορά ένας αθλητής θα κολυμπήσει σε ανοιχτή θάλασσα τόσο μεγάλη απόσταση, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακατόρθωτο. Μαζί του τις ημέρες που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει την προσπάθεια, θα είναι τόσο ο προπονητής και φίλος του, Χρήστος Κορομηλάς, όσο και γιατροί για να επιβλέπουν την όλη διαδικασία.

Η απόσταση θα διανύεται ως επί το πλείστον την ημέρα, κολυμπώντας για 10 με 12 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, και το φαγητό θα περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις πέντε ημέρες.

Η προσπάθεια του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη υποστηρίζεται τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και από την ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Πρόσφατα, συνάντησε και τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργο Μαρινάκη, με τον οποίο συζήτησε για το θαρραλέο αυτό εγχείρημα, με τον δεύτερο να του απονέμει τιμητικό μετάλλιο ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς του στον αθλητισμό και του σπουδαίου προσωπικού του αγώνα, δια των οποίων συνιστά ένα πρότυπο για μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....