Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το Συνέδριο Κατηχητών

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου το Συνέδριο Κατηχητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν το «Βάπτισμα» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ζωή στο Φως. Το μυστήριο του Βαπτίσματος». Κύριοι εισηγητές ήταν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Φίλιας και η κα Κυριακή Τριανταφυλλίδου – Μπαθρέλλου. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του δόθηκε να ακούσει τις εισηγήσεις. Χαρακτήρισε το θέμα του Συνεδρίου πολύ επίκαιρο και διδακτικό και σημείωσε ότι αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα είναι ο επανευαγγελισμός των πιστών. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τις επόμενες μέρες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας χρειάζεται επανευαγγελισμό. Επεσήμανε, ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειρασμοί που νοθεύουν την ζωή μας και μιλώντας για το Συνέδριο συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία καλείται να επιστρατεύσει τους κατηχητές και τους χαρισματικούς ιερείς και να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, όπως και με θέματα οικογένειας. Συνεχάρη το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας και τους κάλεσε να επιστρατευτούν και να ενεργοποιηθούν περισσότερο, διότι όλοι Έλληνες πρέπει να εμβαθύνουν στην παράδοση και στην πίστη μας γιατί από εκεί αντλούμε δύναμη.

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής ποιμαντικής γάμου και οικογένειας, π. Αντώνιος Καλλιγέρης, ιερείς και κατηχητές.

Στις 94 σελίδες του βιβλίου «Ζωή στο Φως. Το μυστήριο του Βαπτίσματος» περιλαμβάνονται τα εξής κεφάλαια από τους ακόλουθους συγγραφείς:

Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Α. Καλλιγέρης : Ο δρόμος που «χάνεται» στο Φως: Το Μυστήριο του Βαπτίσματος στον σύγχρονο κόσμο

Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος : Το Βάπτισμα, δεύτερη γέννηση του ανθρώπου, Τα στοιχεία του Μυστηρίου και ο πνευματικός συμβολισμός τους

Μαρία Ξηρουχάκη : Προσμένοντας τη γέννηση ενός παιδιού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....