Πενταλόφος Βοΐου : Εορτή Γενεθλίου της Θεοτόκου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάζουν το Γενέθλιον της Θεοτόκου και στον Πεντάλοφο της Κοζάνης.

 

Επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πενταλόφου Κοζάνης.

Η έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως τελέσθηκε  με την υποδοχή του τιμίου Λειψάνου του Μεγάλου Αθανασίου, το οποίο κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος.

Η υποδοχή έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα τελέσθηκε ο  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και του τιμίου Λειψάνου.

Το συνολικό πρόγραμμα της πανηγύρεως είναι το κάτωθι :

 

Το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι η πρώτη Θεομητορική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, την οποία ακολουθούν οι υπόλοιπες σε όλο το εκκλησιαστικό  έτος. Η Γέννηση της Θεοτόκου είναι όντως μεγάλο δώρο του Θεού, όχι μόνο στους γονείς της, τον Ιωακείμ και την Άννα, που δεν μπορούσαν, να τεκνοποιήσουν, αλλά είναι πιο μεγάλο δώρο του Θεού, η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, για όλο τον κόσμο, διότι το γεγονός της γεννήσεώς Της είναι το προμήνυμα της σωτηρίας του κόσμου, γι’ αυτό και ο υμνωδός λέγει «Η γέννησίς σου, Θεοτόκε χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη…».

δείτε εικόνες από τον π. Κωνσταντίνο (tovoion.com)

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....