Περιβαλλοντικές δράσεις υπό την αιγίδα της Εκκλησίας στη Σίφνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ έπλευσε  από τη Σύρο στη Σίφνο, προκειμένου να προστεί των Πανσιφνιακών Εκδηλώσεων για την εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής.
Το απόγευμα, παρέστη σε εκδήλωση της Μ.Κ.Ο “ΚΙΝΗΜΑ”, που συνεστήθη και προεδρεύεται από την δημοσιογράφο κα Αικατερίνη Ανδρούτσου, με έδρα τη Νάξο και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των τριών Μητροπόλεων των Κυκλάδων, Σύρου, Παροναξίας και Θήρας, και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνὠν, με σκοπό την προστασία και τη διάσωση του οικοσυστήματος των νησιών.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο προ των πυλών της Ιεράς Μονής Βρύσεως και με τη χορηγία της Εταιρείας “ΚΟΡΠΗ”, εν όψει της δημιουργίας κήπου σε έκταση που παραχώρησε η Ιερά Μονή Βρύσης και ο Ηγούμενός της Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός, με ποικιλία δένδρων και φυτών και πρόβλεψη χὠρων αναψυχής παιδιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, ο οποίος, ύστερα από πρόταση της κας Ανδρούτσου, θα ονομασθεί “ΚΗΠΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄”
Παρόντες ήσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βρύσης και Εφημέριοι της Σίφνου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλ. Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, η Έπαρχος Μήλου-Σίφνου, η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, ο Διοικητής του ΑΤ Μήλου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και φιλοπρόοδοι Σίφνιοι και επισκέπτες του νησιού.
Όλοι οι προσφωνήσαντες την εκδήλωση συνεχάρησαν την κα Ανδρούτσου, εξήραν το ρόλο της Εκκλησίας και ευχαρίστησαν την Ιερά Μονή Βρύσης για την παραχώρηση της εκτάσεως.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε την κα Ανδρούτσου για την πρωτοβουλία της να δώσει το όνομά του στον διαμορφωθησόμενο κήπο, υπογράμμισε ότι και με αυτή τη δράση ο άνθρωπος συνεχίζει το δημιουργικό έργο του Θεού, ο Οποίος τον κατέστησε φύλακα της φύσεως, με την εντολή από “καλή λίαν” να την καταστήσει “αρίστη”!
Τέλος, έλαβε χώρα ηλεκτρονική παρουσίαση της εικόνας που θα έχει ο κήπος μετά την ολοκλήρωσή του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....