Περιβαλλοντικό συνέδριο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, το διοργανωθέν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) περιβαλλοντικής θεματικής συνέδριο υπό τον τίτλο «Ποιμαίνειν εν κήποις και συλλέγειν κρίνα: Φύση, ύπαιθρος και κήποι ως τόποι παραγωγής και καλλιτεχνικής έμπνευσης των Βυζαντινών», κατά το οποίο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Παναγιωτάτου για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατ’ έτος διοργάνωση ενός συνεδρίου σε συνεργασία με το ΕΚΒΜΜ και στην αρωγή του ιδρύματος προς τη Σχολή, αλλά και η Πρόεδρος του Κέντρου, Καθηγήτρια κ. Ναταλία Πούλου, η οποία μάλιστα επέδωσε επισήμως τον εκδοθέντα τόμο των Πρακτικών του κατά το παρελθόν έτος γενομένου συνεδρίου.

Στο συνέδριο παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, η Γ. Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ κ. Φλώρα Καραγιάννη, ο Καθηγητής κ. Γ. Στεφανόπουλος, Καθηγητές εξ Ελλάδος και από την Ομογένεια εν Τουρκία.

Οι εξ Ελλάδος επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής, ιδίως στην ιστορική βιβλιοθήκη της, την οποία το Κέντρο στηρίζει μέσω δωρεών αναγκαίου εξοπλισμού, ενώ κατά το διάλειμμα των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε από τους αγίους Αρχιερείς, την Πρόεδρο και την Γ. Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ, συμβολική φύτευση ενός εκ των αναφερομένων στην Αγία Γραφή φυτών, για τον αντίστοιχο θεματικό κήπο της Σχολής.

Κατακλείων τις εργασίες του συνεδρίου, ο Καθηγούμενος εξέφρασε τη χαρά του τόσο για την καλή συνεργασία της Σχολής με το ΕΚΒΜΜ, αποτέλεσμα της οποίας είναι η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων, όσο και για την εκπεφρασμένη πρόθεση εκ μέρους του ιδρύματος πολλαπλής υποστηρίξεως των δραστηριοτήτων της Σχολής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....