Πέρθη: Εορτασμός λήξης της σχολικής χρονιάς στο Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου North Perth η εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2023 του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι μαθητές, γονείς και συγγενείς τους, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη κ. Γεωργία Καρασιώτου , ο Πρόεδρος του Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Ευαγγελισμού κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εμμανουήλ Σταματίου.

Η ζεστή εκδήλωση είχε έντονα ελληνικό χρώμα. Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικές παραστάσεις και απήγγειλαν γνωστά σχολικά εορταστικά τραγούδια με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος της Ενορίας του Ευαγγελισμού.

Επίσης, ο Ποντιακός Χορευτικός Όμιλος «Άγιος Γεώργιος» τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, παρουσιάζοντας δύο παραδοσιακούς χορούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, μίλησε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης του σχολείου, Δρ Άντζελα Ευαγγελινού-Γιαννάκη, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους την πατρική αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα που προσέφερε η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Ευαγγελισμού σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Γονέων & Φίλων».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....