Πέρθη: Η εορτή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η μνήμη της Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού εορτάστηκε στην φερώνυμη Ιερά Μονή της Πέρθης, στη Δυτική Αυστραλία.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού στο Καθολικό της Μονής, την παραμονή της εορτής, ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε στους πιστούς ότι το μήνυμα της εορτής είναι αυτό της πίστης και της ελπίδας, και τόνισε τη σημασία του να κρατάμε ισχυρές αυτές τις δύο αρετές, καθότι ό,τι είναι αδύνατο για τον άνθρωπο, είναι δυνατό για τον Θεό. «Όταν αισθανόμαστε ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματά μας μάς καταβάλουν και δεν βλέπουμε καμία απολύτως διέξοδο κατά τη διάρκεια της προσωπική μας κρίσης, τότε να θυμόμαστε πάντα ότι ο Θεός είναι Αυτός που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας οδηγήσει στην ασφάλεια. Είναι Αυτός που θα μας δείξει τη διέξοδο και θα δώσει τη λύση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Κυανέων.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Μακάριο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα στην τραπεζαρία του μοναστηριού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....