Ποιμαντικές δράσεις και παρουσίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε τις παρακάτω ποιμαντικές δράσεις.

 

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού και του Ιδρυτού και Προέδρου του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα, ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην Υγεία και την Οικογένεια», που έλαβε χώρα στο συνεδριακό μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας στη Χαλκίδα.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους διοργανωτές της Ημερίδας και κάνοντας αναφορά στο γενικό θέμα των εξαρτήσεων, οι οποίες σήμερα δεν αφορούν μόνο τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την στιγμή που υποκύπτουμε στην κάθε είδους εξάρτηση, ενώ νομίζουμε ότι ελευθερωνόμαστε, στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνεται στην Αγία Γραφή, γινόμαστε δούλοι της αμαρτίας, που επιφέρει τον θάνατο. Επαίνεσε την προσπάθεια αυτή της πρόληψης και καταπολέμησης και ευχήθηκε την επιτυχία της Ημερίδας και της γενικής αποστολής κατά των εξαρτήσεων των διοργανωτών και των εισηγητών των θεμάτων της εκδηλώσεως.

 

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης , συνοδευόμενος, από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στην Ενορία Αγ. Σπυρίδωνος Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας, Οικον. Ιωάννη Γκρινιάρη.

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε ερμηνευτικά τα δύο καταγεγραμμένα θαύματα, της θεραπεία της αιμορροούσης και της αναστάσεως της κόρης του Ιαείρου, όπως αναφέρονται στην αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Λουκά 8, 41-56).

 

Επίσης, λίγο πριν το τέλος του κηρύγματός του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επαίνεσε τον π. Ιωάννη για το έργο της κατηχήσεως και διακονίας των νέων που επιτελεί στην Ενορία και εξέφρασε τη χαρά του, διότι πολλά παιδιά καθ’όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας διηκόνησαν στο Ιερό Βήμα, απήγγειλαν το Σύμβολο της Πίστεως και το «Πάτερ ημών» και μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατόπιν, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τους γονείς, διότι φέρνουν τα παιδιά τους στην Εκκλησία, προσάγοντάς τα, ουσιαστικά, στον ίδιο τον Χριστό.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....