Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου στη νήσο Ίο

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη νήσο Ίο. Εκεί τον υπεδέχθησαν ο Δήμαρχος Ιητών και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χώρας Ίου όπου ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του επί 43 έτη διατελέσαντος εφημερίου του εν λόγ Ιερού Ναού, μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέου Δακουτρού.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο νησί μετά την ενθρόνισή του τον παρελθόντα Νοέμβριο, στον Ιερό Ναό απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ίου κ. Γκίκας και ο εφημέριος π. Σταύρος Μαρκουλής και προσέφεραν τα δώρα της αγάπης τους, ήτοι ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και μία ποιμαντορική ράβδο.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην νήσο Ίο, ομίλησε για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού του Ομήρου και του Οδυσσέα Ελύτη, που ανάγεται στους προϊστορικούς κιόλας χρόνους κι έχει σημαντική παρουσία στο διάβα των αιώνων, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά στο νησί του μακαριστού πατρός Ανδρέου Δακουτρού, ευχαρίστησε για τους λόγους και τα δώρα της αγαπώσης καρδίας τους τόσο το Δημάρχου του νησιού όσο και τον εφημέριο και προσέφερε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Κυρίας Θεοτόκου ιερά εικόνα του Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου, εις διηνεκή ευλογία των πιστών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....