Ποιος είναι ο νέος διευθυντής Ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας

Από την πρώτη Ιουλίου 2022, καθήκοντα συντονιστή στις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας ανέλαβε ο ομογενής Γιάννης Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην ελληνική πρωτεύουσα.


Ο γεννημένος στο Σύδνεϋ, καθηγητής Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος αναμένει να έλθουν στο φως πολλά σημαντικά ευρήματα στην περιοχή γφύρω από την Ακρόπολη, όπως δήλωσε στο SBS Greek.

O διακεκριμένος καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες (UCLA) έχει διατελέσει πρόεδρος του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών στον τομέα της Αρχαιολογίας και είναι βασικό μέλος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Cotsen.
Έχει στο ενεργητικό του πολλές δεκαετίες έρευνας πεδίου στην αρχαιολογία, με σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

Μετά το πέρας της τετραετούς θητείας του ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και έχοντας διδάξει στην Αυστραλία, το 1994 προσελήφθη ως Επιμελητής Αρχαιοτήτων του Μουσείου Getty. Αργότερα, το 2002, ανέλαβε τα καθήκοντα του καθηγητή Κλασικών Σπουδών στο UCLA.

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί 13 βιβλία και περισσότερα από 105 επιστημονικά άρθρα.

Παράλληλα έχει επιβλέψει ή εξετάσει 50 διδακτορικές διατριβές.

Η Διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Bonna Daix Wescoat, δήλωσε: «Η διοικητική εμπειρία, το πνεύμα συνεργασίας, η αφοσίωση στην επιστήμη, καθώς και η μεγάλη εμπειρία του στον τομέα της αρχαιολογίας, καθιστούν τον John Papadopoulos, ως την ιδανική επιλογή για την διεύθυνση των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς».
πηγη sbs

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....