Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

 

 

Η κακοκαιρία «Διομήδης» πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας με τα έντονα φαινόμενα να έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Μαγνησία. Τα επικίνδυνα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

 

 Ζημιές στα Φάρσαλα

 

SMS για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαγνησία, εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μέσω του «112». Μέσω του sms, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους κατοίκους της Μαγνησίας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ενδεικτικό της έντασης των καιρικών φαινομένων, είναι ότι στο Πήλιο σημειώνονται αδιάκοπες βροχοπτώσεις από το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας καταστροφές και προβλήματα. Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, ο μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου στην Πορταριά έχει καταγράψει σε διάστημα 16 ωρών περισσότερα από 340 χιλιοστά βροχόπτωσης, τιμή που πλησιάζει το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας (Θησείο: 378 χιλιοστά).

Στα Φάρσαλα έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. Σε δύο περιπτώσεις στη Λάρισα χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει οδηγούς από τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, το μεσημέρι της Τρίτης οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό για προληπτικούς λόγους.

Στο Κατωχώρι Φαρσάλων εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με διάσωση κουταβιών από την Πυροσβεστική.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ανάρτησε στα social media βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση, γράφοντας: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνιγούν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού. Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλία, που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. Είμαστε παντού, όπου υπάρχει ανάγκη».

Παρόμοια προβλήματα και στην Καρδίτσα, όπου τα νερά του Καλέτζη και του Καράμπαλη απειλούν και πάλι την πόλη, ενώ πλημμύρισαν σπίτια στον Άγιο Θεόδωρο και στην πλημμυρική βιοτεχνική ζώνη στις παρυφές της Καρδίτσας.

Τρίκαλα: Χιόνι έως και ένα μέτρο στα βουνά

Από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, και πάνω από 800 μέτρα υψόμετρο.

Πλημμύρες και προβλήματα στη Λάρισα

Η κακοκαιρία Διομήδης δείχνει τα «δόντια» και στη Λάρισα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με το onlarissa. Η κακοκαιρία πλήττει σφοδρά την ευρύτερη περιοχή από το απόγευμα της Δευτέρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις, προκειμένου να απεγκλωβίσει οδηγούς.

Χιόνια στη Φθιώτιδα

Καταρρακτώδεις βροχές καταγράφηκαν τέλος και στα χωριά βόρεια του Δομοκού, στη Φθιώτιδα, ενώ στο τμήμα από τον Δομοκό μέχρι τη Λαμία υπήρξε έντονη χιονόπτωση. Μικρές ζημιές προκληθήκαν εξ αιτίας των πολύ δυνατών ανεμών στην παραλίμνια περιοχή στα Ιωάννινα, ενώ τα νερά της Παμβώτιδας βγήκαν στον παραλίμνιο δρόμο.

Χιονοπτώσεις και στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Χιονίζει στην περιοχή του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης Δ.Ε και Πολιτικής Προστασίας, Πυλαίας – Χορτιάτη, Γιάννη Καρτάλη να δηλώνει στο grtimes ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι πανέτοιμος και σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

Πού χρειάζονται αλυσίδες

 

Αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι απαραίτητες από το 94ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστοριάς) αλλά και στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, 3 -5 Πηγαδιών, Βόρα και Ελατοχωρίου, από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....