Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: “ΘΡΑΚΗ – ΖΩΗΦΟΡΟΣ ΓΗ” από το Σύλλογο Εβριτών Ν.Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου του 2022, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι”, η εκδήλωση με τίτλο: “ΘΡΑΚΗ – ΖΩΗΦΟΡΟΣ ΓΗ” από το Σύλλογο Εβριτών Ν.Ξάνθης.
Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, κύριο Κωνσταντίνο Κουρτίδη για την παραχώρηση του χώρου, αλλά και για την παρουσία του στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία του, τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσυγκελεύοντα Αρχιμανδρίτη, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου κύριο Σωφρόνιο Γκουτζίνη, καθώς και τον Δήμαρχο Ξάνθης κύριο Μανώλη Τσέπελη.
Θερμές ευχαριστίες επίσης, στους εκπροσώπους των Συλλόγων:
Σύλλογο Εβριτών Νομού Ροδόπης, Σύλλογο Εβριτών Νομού Σερρών, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικό Σύλλογο Θάμυρις, Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμωτής, Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσού, Πολιτιστικό Σύλλογο Αβάτου και Σύλλογο Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μένια Μπασδάνη, μέλος του συλλόγου μας για την πολύτιμη βοήθειά της στην ενδυματολογική διαδικασία, όπως επίσης στον κύριο Λεωνίδα Βλασακούδη, ο οποίος επιμελήθηκε τον συντονισμό της εκδήλωσης, όπου σε συνεργασία με την κυρία Ελένη Παρασχάκη έφεραν σε πέρας το αφηγηματικό κομμάτι της.
Τους συντελεστές και τα μέλη του συλλόγου μας που εκπόνησαν το μουσικό και οργανωτικό μέρος της εκδήλωσης:
Τον Λαογράφο και Δάσκαλο του συλλόγου μας, κύριο Καρυοφίλη Δουλουκιτάκη, εμπνευστή και δημιουργό της.
Τους μουσικούς: κύριο Καρασερίδη Αθανάσιο (Γκάιντα), κύριο Μπακαλάκη Απόστολο (Γκάιντα), κύριο Γεωργιάδη Ιωάννη (Γκάιντα), κύριο Θεοδοσιάδη Δημήτρη (Γκάιντα), τον Βενιαμήν, Χαλκιόπουλο Κωνσταντίνο (Γκάιντα), τον κύριο Αλέξανδρο Κοκκαλίδη (Θρακιώτικη Λύρα), τη Χαρά Σίσκου (Καβάλι και φωνή), τη Ντορίνα Χατζοπούλου (Φωνή), τον κύριο Ιωάννη Κοτσάμπαση (Ακορντεόν), τον Βαγγέλη Σίσκο (Κρουστά) και την κυρία Κική Σαρηγιάννη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.
Για την προβολή των εικόνων, τους:
κυρία Στέλλα Χριστούδη και κύριο Κωνσταντίνο Ζιάκα.
Για την επιμέλεια του φωτισμού τον κύριο Στέργιο Κουρτεσάκη καθώς και τον κύριο Αντέμ Εμπλιούκ.
Τους χορευτές μας , Αθανασία Μιγγίδου, Φένια Μέλιου, Μανώλη Καρανάτσιο, Σταύρο Γεωργίου και Θεώνα Παπαχαβιάρη.
Το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ιδιωτική Εταιρεία Φύλαξης του χώρου ” “.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.
“Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε”…… Και στην επόμενη……..σύντομα!!!!
Το Δ.Σ. του
Συλλόγου Εβριτών Ν.Ξάνθ
πηγη facebook συλλόγου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....