Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Την Κυριακή 8 Μαΐου στον προαύλιο χώρο των Ελληνικών Σχολείων στο Κάιρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό με τους Αιγυπτιώτες πάροικους να συγκεντρώνονται στο χώρο των σχολείων για ένα ακόμα χαρούμενο αντάμωμα της Κοινότητας. Οι υπάλληλοι των γραφείων ήταν από νωρίς το απόγευμα στις επάλξεις της υποδοχής. Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι καλωσόριζαν εγκάρδια όλα τα μέλη της Κοινότητας.

Βασικό θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η έγκριση του Ισολογισμού και Οικονομικού Απολογισμού για το διάστημα 1.1.2020 με 30.6.2021, η έγκριση του προϋπολογισμού για το διάστημα  1.7.2021- 30.6.2022 και η έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού της Ε.Κ.Κ.

Κεντρικός ομιλητής  του απολογισμού των πεπραγμένων, αλλά και της λογοδοσίας προς τα μέλη της Συνέλευσης ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής. Τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της συνέλευσης ήταν ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κα. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, η Επόπτρια γραφείων κα Βίλλυ Πολίτη- Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς.

Η συνέλευση ξεκίνησε γύρω στις έξι και μισή με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή να προτρέπει όλους τους παριστάμενους να τιμήσουν με ενός λεπτού σιγή την μνήμη όσων έφυγαν από την ζωή το προσεχές διάστημα. Καθώς διάβαζε τα ονόματα και υπό το βάρος της σιγής τα βλέμματα όλων φορτίζονταν με συγκίνηση, αναμνήσεις αλλά και πίκρα για τους φίλους και τους συγγενείς που δεν είναι πια κοντά μας.

Στην συνέχεια η κα Σκουφαρίδου ανάγνωσε την ημερησία διάταξη της συνέλευσης και ο κ. Καβαλής ξεκίνησε τον λόγο του αναφερόμενος στα μεγάλα εορταστικά σχέδια που είχε η Κοινότητα  για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που λόγω της πανδημίας περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Μίλησε όμως για την συμβολή και την στήριξη της δημιουργίας 16 ντοκυμαντέρ της Ελληνικής Τηλεόρασης με θέμα τους Έλληνες ευεργέτες της Διασποράς, όπως και για την οικονομική  αρωγή του κ. Αντώνη Καζαμία για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας.

Σημαντική ήταν η συνάντηση της Ε.Κ.Κ. που πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Ιούνιου του 2021 με τον κ. Καβαλή να αναφέρεται στα μέλη της Συνέλευσης στην  δυναμική αυτής της πρωτοβουλίας, όπως επίσης και στην μεγάλη σημασία του υπομνήματος που κατέθεσαν από κοινού στον Έλληνα Πρωθυπουργό με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

Ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στην συνέχεια στην ενεργή συμμετοχή της Ε.Κ.Κ. στην οργάνωση του 3ου σκέλους του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ εξαίροντας την στήριξη, αλλά και την εμπιστοσύνη της Υπουργού κας Νακμπίλα Μάκραμ, καθώς και την οικονομική βοήθεια του Μεγάλου Ευεργέτη της Κοινότητας και Χορηγού του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ κ. Έρικ Αδάμ. Αναφέρθηκε επίσης στην στιγμή που συνοδεύοντας τους 15 νέους του Προγράμματος βρέθηκε μπροστά στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι απευθύνοντάς του τον θερμό χαιρετισμό της Ελληνικής Παροικίας, αλλά και τον θαυμασμό του για το έργο του στην αναμόρφωση της σύγχρονης Αιγύπτου.

Η δράση της Εφορεία Ναών Κοιμητηρίων και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων αναδείχτηκε εκτενώς στην συνέχεια με τον κ. Καβαλή να προβάλει το έργο και τις άοκνες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου στην αποκατάσταση και στην επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ζεϊτουν, καθώς και του Αγίου Γεωργίου στο Σουέζ αλλά και την συνεχή φροντίδα όλων των υπολοίπων εκκλησιών.

«Η εποχή που διάγουμε ως Έλληνες Αιγυπτιώτες είναι αναμφίβολα μια εποχή συρρίκνωσης των μεγεθών των κοινοτήτων μας. Με αυτό το δημογραφικό πλέον δεδομένο οι Ελληνικές κοινότητες οφείλουν να συγχωνευθούν για να προασπίσουν από κοινού τα κεκτημένα τους αλλά και για να αποτελέσουν μια ισχυρή βάση για το μέλλον».                                                  Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας καλωσόρισε για μια ακόμα φορά στην Κοινότητα όπως είπε όλων μας τους Έλληνες του Πόρτ Σάιντ.

Η Κοινωνική Πρόνοια υπό την ηγεσία του κ. Ανδρέα Γιόσρι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους βασικούς πυλώνες των δράσεων της Ελληνικής Κοινότητας. Ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στον ευαίσθητο αυτό τομέα λέγοντας  ότι διατέθηκε στην περίοδο της λογοδοσίας  το ποσό των 4.000.000 Λιρών για τις ανάγκες της κοινωνικής αλληλεγγύης ενώ τόνισε ότι  53 συνάνθρωποι μας δέχτηκαν με διακριτικότητα και ανθρωπιά μηνιαία οικονομική στήριξη στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα. Και κλείνοντας την αναφορά του στην κοινωνική πολιτική δήλωσε με ενθουσιασμό ότι το 20% των δαπανών της Κοινότητας διατίθεται στους συνανθρώπους μας σε ανάγκη σε Αίγυπτο και Ελλάδα.

Στην συνέχεια ο κ. Καβαλής ανέδειξε με τον  γλαφυρό του λόγο το έργο των Γραφείων της Ε.Κ.Κ. που υπό την ηγεσία της κας Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και την στήριξη της Γενικής Διευθύντριας κ. Ιωάννας Καρδάση και όλου του Προσωπικού αποτελούν όπως είπε χαρακτηριστικά την εμπροσθοφυλακή της κοινότητας προσφέροντας υπηρεσίες προς όλους τους πάροικους με απαράμιλλο ζήλο και επαγγελματική επάρκεια. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική και άκρως αναγκαία στήριξη κατά την περίοδο του απολογισμού σε 140 άτομα που διαμένουν σε διάφορες πόλης της Αιγύπτου αλλά και στην Ελλάδα για φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Συνεχίζοντας τον λόγο του ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στον τομέα του Μεταφραστικού που ο ίδιος όπως είπε με χαρά ηγείται με την στήριξη των μελών της εφορείας αλλά και της Διευθύντριας κας Μαρίας Βαδή. Παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και του πολύπλοκου συστήματος των μεταφράσεων που άλλαξε στην Ελλάδα καθιστώντας το οικονομικά αποτύπωμα της περιόδου ελέγχου για το Μεταφραστικό τμήμα ελαφρώς  θετικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το αρχείο της Ελληνικής Κοινότητας που ανήκει στην ίδια εφορία και που κρατά όπως είπε ζωντανές τις μνήμες αλλά και τις ρίζες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού για τις επόμενες γενιές. Προέτρεψε επίσης όλους να επισκεφτούν τους χώρους του Αρχείου και να ξεναγηθούν από τις κυρίες Χάιδω Ζώτου και Ράνια Άττα σε έναν απολαυστικό περίπατο στην ιστορία μας.

Επόμενη απολογιστική αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας ήταν για το ΝΕΟ ΦΩΣ και για τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό  την ηγεσία της κας Βίλλυ Πολίτου Ζουέ και την στήριξη του Αρχισυντάκτη κ. Βασιλείου Πουλαρίκα. Γίνεται προσπάθεια τόνισε ο κ. Καβαλής «να καταγράφουμε την καθημερινότητα της παροικίας αλλά και να διατηρούμε την επαφή μας με τους ανά την γη Αιγυτπιώτες. Μεριμνούμε επίσης και για εκδόσεις που προβάλουν άγνωστες πτυχές της Αιγυτπιώτικης παρουσίας μας και φέτος αναλάβαμε την έκδοση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Φουρτούνα με τίτλο: Οι Έλληνες εμπνευσταί και πρωτεργάται του Φράγματος του Ασουάν.»

Στην συνέχεια ο κ. Καβαλής έκανε μια εκτενή αναφορά στον νευραλγικό όπως τον χαρακτήρισε τομέα της εκπαίδευσης που υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν αντιμετώπισε πρωτόγνωρες καταστάσεις το πρώτο εξάμηνο του 2020 με την Αναπληρώτρια Συντονήστρια Εκπαίδευσης να αποφασίζει και να διατάζει για το μεροληπτικό κλείσιμο των σχολείων αδιαφορώντας για την γνώμη και την εν γένη παρουσία των Ελληνικών Κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξανδρείας. Ο κ. Καβαλής παρουσίασε όλα τα στρατηγικά βήματα που έγιναν σε συνεννόηση και κοινή πορεία με την Κοινότητας της Αλεξάνδρειας και την τελική ευτυχή έκβαση της όλης διαμάχης από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας υπέρ των θέσεων των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Θλιβερή ήταν και η επισήμανση ότι λόγω του δημογραφικού προβλήματος και του ρυθμού γεννήσεων στην Ελληνική Κοινότητα, ο κ. Καβαλής τόνισε ότι «θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την αλλαγή μορφής του σχολείου διατηρώντας πάντα ως στόχο την καλή γνώση της Ελληνική γλώσσας και ιστορίας των ηθών και εθίμων και φυσικά την δυνατότητα εισαγωγής των αποφοίτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των δύο χωρών και την ελάχιστη έως μηδενική οικονομική επιβάρυνση των γονέων.»

Ενθουσιώδης και πολλά υποσχόμενη ήταν η πορεία στις αρχές του 2020 για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου που όπως τόνισε ο κ. Καβαλής ξεπέρασε τους 170 μαθητές υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του κ. Χρίστου Παπαδόπουλου, την επιμέλεια της Οικονομικής Διευθύντριας κας Κωνσταντίνας Γεδεών και την εποπτεία από την μεριά της Ε.Κ.Κ. της κας Βίλλυ Πολίτου Ζουέ.

Στην εφορεία της Ακίνητης Περιουσίας που ηγείται ο κ. Λεωνίδας Φοντριέ αναφέρθηκε στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κάνοντας λόγο για την ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, αλλά και για την  οικονομική διαχείριση με την αλλαγή των νόμων του ενοικιοστασίου. Τόνισε επίσης τις προσπάθειες που γίνονται και στην φροντίδα που επιδεικνύει η εφορεία Ακίνητης Περιουσίας  στον τομέα της καθαριότητας και της τάξης σε όλους του  κοινόχρηστους χώρους των ακινήτων.

Αξιέπαινη αναφορά αλλά και θετική αποτίμηση  έργου είχε να επιδείξει και η εφορεία Τεχνικών θεμάτων υπό την ηγεσία του κ. Στέλιου Χαλκιά ο οποίος εκτός της συνεχούς φροντίδας για όλες τις μικρές η μεγάλες τεχνικές επεμβάσεις στα ακίνητα της Κοινότητας εξοικονομεί όπως τόνισε ο κ. Καβαλής  στην απολογιστική παρουσίαση και σημαντικούς Κοινοτοικούς οικονομικούς πόρους με την βέλτιστη αξιοποίηση και οργάνωση των εργασιών των υφιστάμενων τεχνικών συνεργείων.

Για τον Ξενώνα που ηγείται ο κ. Ανδρέας Ρούσσος με την εφορεία του και τους συνεργάτες του την κα. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου και τον κ. Δημήτρη Γεράρδο πρέπει να τονίσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καβαλής «πως η πανδημία ήταν τεράστια πρόκληση καθώς διαβιούν εκεί πολλά άτομα, και ευτυχώς όλα πήγαν καλά χάριν της προσπάθειας της εφορείας να απολυμαίνει και να φροντίζει τον χώρο». Παράλληλα τόνισε ότι ο Ξενώνας είχε και μια άριστη οικονομική απόδοση που δίκαια αποσπάει συγχαρητήρια.

Στην συνέχεια ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στην αξιέπαινη προσπάθεια του ταμία της Ε.Κ.Κ.  κ. Αντώνη Ιορδανίδη και του Γενικού Διευθυντή Δρ. Σαμουήλ Λουίζ που μετέτρεψαν το Ελληνικό Νοσοκομείο και τον Οίκο Ευγηρίας από μαύρη τρύπα που ήταν παλιά σε ουσιαστικό οικονομικό πυλώνα για την Ελληνική Κοινότητα, ο οποίος προσφέρει πλέον υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Τόνισε ότι παρά τον κοινωνικό και όχι κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου με λογικές τιμές προς όλους αλλά και με  τις σοβαρές εκπτώσεις προς τα μέλη της Κοινότητας το κέρδος που απέφερε το Ελληνικό Νοσοκομείο στο ταμείο της Κοινότητας κατά την περίοδο του απολογισμού ήταν της τάξεως των 7.300.000.

Ο κ. Καβαλής εξέρφασε στην συνέχεα την χαρά, αλλά και τον νεανικό παλμό που μεταφέρει σε όλους όπως είπε ο τομέας της Νεολαίας και των Υποτροφιών υπό την ηγεσία της κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου. Τόνισε τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες του ΣΕΠ του ΠΑΟΚ και του ΣΕΝΕΚ και την σημασία τους στην αγωγή της νεολαίας της Κοινότητας, εκφράζοντας όμως παράλληλα και τον προβληματισμό του  για τον χαμηλό αριθμό των υποτρόφων που ανέρχονται όπως είπε στους 12 φοιτητές.

Ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας στην φροντίδα αλλά και στην συνεχή στήριξη που επιδεικνύεται σε όλα τα παροικιακά Σωματεία με σκοπό να διατηρήσουν την ταυτότητα τους, αλλά και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους στο μέλλον. Παράλληλα όμως με την αρωγή προς όλα τα σωματεία, ο κ. Καβαλής τόνισε με έμφαση ότι η Διαχειριστική Επιτροπή φροντίζει απρόσκοπτα τις σχέσεις της και  με τις άλλες δύο κορυφές. όπως τις χαρακτήρησε, του Αιγυπτιώτικου τριγώνου την ΕΚΑ και τον ΣΑΕ.

Ανέπτυξε επίσης και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Σ.Ε.Α.Α.Σ. με την ξαφνική παραίτηση του προέδρου του, αλλά και με την έξωση που έγινε στο σωματείο που έκλεισε επί της ουσίας την πόρτα στην πολύχρονη πορεία του. Αναφέρθηκε επίσης στις άμεσες δράσεις αλλά και στην στήριξη σε όλα τα επίπεδα από την Ελληνική Κοινότητα.

Τις  μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και τις προκλήσεις  που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, ανέπτυξε στην συνέχεια ο κ. Καβαλής και έθεσε υπόψιν όλων ότι εξετάζονται διάφορα επιχειρησιακά σχέδια που εκπονούνται από κοινού με την Διοίκηση του Ομίλου με σκοπό την θετική οικονομική πορεία του ιστορικού αυτού Ελληνικού σωματείου.

Κλείνοντας την απολογιστική παρουσίαση του ο κ. Καβαλής ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, της Διαχειρηστικής Επιτροπής, τους Διευθυντές αλλά και όλους τους εργαζομένους της Ελληνικής Κοινότητας. Τόνισε με συγκίνηση ότι για τον ίδιο αποτελεί τον 20ο απολογισμό πεπραγμένων και ανέφερε ότι “αν και ο Οργανισμός της Ελληνικής Κοινότητας δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ύπουλα και κακοήθη χτυπήματα, κατάφερε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όπως το αναγνωρίζουν οι εποπτικές Αρχές της Αιγύπτου και το τονίζουν όλοι οι επίσημοι που μας επισκέπτονται”.

Στην συνέχεια τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκριθήκαν  από την Γενική Συνέλευση ο ισολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου από 1.1.2020 έως 30.6.2021 καθώς και ο Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2021-2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικονομικός ισολογισμός για την περίοδο ελέγχου είναι πλεονασματικός με 3,260,336 Λ. Αιγύπτού, ενώ οι καταθέσεις και τα ρευστά της ΕΚΚ ανέρχονται στο ποσό των  43,135,905 Λιρών Αιγύπτου και τα πιστωτικά υπόλοιπα στα 10,920,778 Λ. Αιγύπτου.

Επόμενο θέμα της ημερησίας διάταξης ήταν η πρόταση και η τελική έγκριση της ανανέωσης του διορισμού του ορκωτού λογιστή κ. Αμγκάντ Σαμίρ Γκίντι με αμοιβή 12.000 Λ. Αιγύπτου.

Στην συνέχεια ζητήθηκε η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης και αποφασίστηκε ομόφωνα η αναγόρευση σε «Ευεργέτη» της Ελληνικής Κοινότητας της κας Μαρσέλ Σούκρι για την προσφορά 24 πολυθρονών αξίας 66.000 Λ. Αιγύπτου καθώς και η απονομή του τίτλου του «Μεγάλου Δωρητή» στην κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου που χρηματοδότησε την εγκατάσταση του ηλεκτρικού μηχανισμού κωδωνοκρουσίας στον Άγιο Κωνσταντίνο αξίας 26,400 Λ. Αιγύπτου

Επόμενο θέμα της ημερησίας διάταξης ήταν η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού όπως προτάθηκε από την Διαχειρηστική Επιτροπή της Κοινότητας στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Προτάσεις έγιναν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Καβαλή για διαχειριστικά θέματα της εσωτερικής λειτουργίας της Κοινότητα, αλλά και από τον κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη για θέματα που άπτονται της διοικητικής και διαχειριστικής λειτουργία της Ελληνικής Κοινότητα, καθώς και παρατηρήσεις και εποικοδομητικά σχόλια μεταξύ πολλών άλλων για τις Εφορείες Παιδείας, για τον Ελληνικό Νοσοκομείο, την Κοινωνική Πρόνοια , τις Εφορείες πολιτισμού και εκδόσεων, Επικοινωνίας, την Επιτροπή Τεχνικών, την Εφορεία του Ξενώνα, και την Εφορεία του Μεταφραστικού. Πρότεινε επίσης αναφορικά με τα καθήκοντα της Εφορευτικής Επιτροπής και πριν την διεξαγωγή της  ψηφοφορίας, o πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής να εξακριβώνει τη γνησιότητα της κατάστασης των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Ενημέρωσε τα μέλη της συνέλευσης ότι αυτή η πρακτική εφαρμόζεται και στον Δικηγορικό Σύλλογο στην Ελλάδα και στη Ένωση Συντακτών. Πρότεινε επίσης να διατηρηθεί ο υφιστάμενος τρόπος ψηφοφορίας με τον μέγιστο αριθμό των 9 υποψηφίων.

Συζητήθηκαν επίσης και οι προτάσεις του Δρ. Μώρου που αφορούσαν θέματα ασυμβίβαστου μεταξύ συγγενικών μελών που μετέχουν σε Εφορείες, αλλά και στην Διαχειριστική Επιτροπή, η υπογραφή ρήτρας εχεμύθειας από το προσωπικό και η αναγραφή του κοσμικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην δήλωση προς τους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των προτάσεων και των αλλαγών που προτάθηκαν για τον νέο εσωτερικό κανονισμό της Ελληνικής Κοινότητας υιοθετήθηκαν από τα μέλη της συνέλευσης

Τον λόγο στην συνέχεια για να απευθύνει χαιρετισμό πήρε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πανοσιωλογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος ο οποίος μετέφερε την πατρική αγάπη της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β όπως και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου. Ανέφερε ότι παρακολούθησε με χαρά και προσοχή την όλη διεξαγωγή της Γενικής  Συνέλευσης και θαύμασε όπως είπε χαρακτηριστικά «το ότι έχετε ενδιαφέρον και προσπαθείτε να βοηθήσετε όλοι μαζί την Ελληνική Παροικία»

Μετά τις ευχαριστίες προς τους επισήμους ο κ. Καβαλής έκλεισε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει και άλλη Τακτική Συνέλευση και αυτή την φορά θα γίνουν και εκλογές.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο μεγάλος ευεργέτης της Κοινότητας κ. Έρικ Αδάμ, η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Πορτ- Σαΐντ κα Σούλα Θεοχάρη, ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Ταμίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» κα Άννα Αυγερινού, η κα Βάσω Γαζή Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, ο κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, η κα Κωνσταντίνα Γεδεών Διευθύντρια Οικονομικών του Ε.Π.Κ.Κ, ο κ. Ζαχαρίας Φούμελης Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης,η κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου Διευθύντρια του Ελληνικού Γηροκομείου Καΐρου, ο Δρ. Σαμουήλ Λούις Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου, ο ορκωτός λογιστής της Ε.Κ.Κ. κ. Αμγκάντ Σαμίρ.

 

Δείτε εικόνες από την Τακτική Γενική Συνέλευση

Παρακουλουθήστε σε βίντεο την Τακτική Γενική Συνελευση της Ε.Κ.Κ.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....