«PRESS 22. Διηγήματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Δημοσιογραφία»

Το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής και η σύνδεση των τραγικών γεγονότων με τη δημοσιογραφία, αποτελούν τη βάση διηγημάτων που συνέγραψαν δεκατρείς πεζογράφοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη, με τίτλο «PRESS 22, Διηγήματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Δημοσιογραφία». Σημείο αναφοράς για το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αποτελούν οι περιοχές στις οποίες η ιστορία συνδέεται με τη δημοσιογραφία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η μυθοπλασία αποτελεί το βασικό εργαλείο για να «φωτιστεί» αυτή η ξεχωριστή τομή. Η ιστορική διάσταση της δημοσιογραφίας αποτυπώνεται στο βλέμμα των λογοτεχνών της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από εκδόσεις όπως η εφετινή για τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και η περυσινή για την Επανάσταση του ’21. Μία βάση πεζογραφικής ύλης με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στις γενικότερες πρωτοβουλίες και δράσεις μνήμης γι’ αυτή την τραυματική περίοδο για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Η σπουδαία αυτή έκδοση βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία. Βασικός στόχος του Μορφωτικού Ιδρύματος είναι να αναδείξει το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο, το οποίο παράγεται στη περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης, ενισχύοντας τις συνεργασίες και την επαφή μεταξύ των δημιουργών, επιμορφώνοντας δημοσιογράφους και εργαζομένους στον τύπο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....