Προεόρτια Αρχ. Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδος

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Δημήτριος Πετρογιάννης

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ετελέσθη η καθιερωμένη από πολλών ετών και ενταγμένη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, με αποκορύφωμα την τέλεση της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος,  συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευσεβών χριστιανών, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν εξαιρετικά Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου της Ενορίας κ. Γεωργίου Καραγκούνη-Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και του Λαμπαδαρίου κ. Ιωάννου Δέδε και τη συμμετοχή του Πρεσβ. Πέτρου Βλάχου-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου και της κ. Μαρίας Καψάλη-Καθηγήτριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρόντες και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου αναμεταδόθηκε απευθείας το σύνολο των ι. ακολουθιών, να εορτάσουμε ευφρόσυνα τη μνήμη του προστάτη της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ναού της Χαλκίδος, Αγ. Δημητρίου και να απολαμβάνουμε τις πρεσβείες της Υπεραγία Θεοτόκου, της Ελεούσης του Κύκκου, που το ι. αντίγραφο του εικονίσματός της φιλοξενείται στον Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου από τις 17 έως τις 28 Οκτωβρίου και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....