Πρόγραμμα Μητροπολίτου Τρίκκης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Πέμπτη 11 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού ΣταυρούΕν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Ακολούθως στις 9:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το Σάββατο 13 Απριλίου το πρωί στις 9:30 θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Περικλέους Βασιλού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης με την ευκαιρία της εορτής της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας».

Το απόγευμα στις 7:30 θα παρακολουθήσει την εκδήλωση του Συλλόγου «Ο Άγιος Οικουμένιος» για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος), με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Μαντζίρη

Την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης με την ευκαιρία της εορτής της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας». Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Λαζάρου Σταυραντώνη.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα ομιλήσει ο Ιερομόναχος Γερβάσιος Σιμωνοπετρίτης.

Έπειτα στις 7:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης. Ακολούθως θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Καραμίντζιος.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00 θα κομίσει έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδώνος τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού ΣταυρούΕν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου από 7:00 έως 11:00 το βράδυ θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και ακολούθως θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των Προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων την Τιμία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Στις 6:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Στις 8:00 το βράδυ θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Έπειτα στις 9:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία στις 10:00 το βράδυ θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Θεία Λειτουργία).

Το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί στις 9:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Δήμητρας Σακκά μητρός του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Νικολάου Σακκά.

Ακολούθως στις 10:00 το πρωί θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Ευαγγελίας Μεγαρχιώτου μητρός του π. Σπυρίδωνος Μεγαρχιώτου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δενδροχωρίου.

Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Ακολούθως στις 8:00 θα μεταβεί στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής χωρίου Αγία Κυριακή Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο που διοργανώνει η Ενορία και θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Συνταγματάρχη Πεζικού κ. Πετεμερίδη Σταύρο και τραγούδια, από τη Χορωδία ενηλίκων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 5:45 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έπειτα στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Ακολούθως θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου.

Εν συνεχεία από 10:00 έως 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Όρθρο, Θ΄ Ώρα και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων) στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 9:30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά την Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Ακολούθως θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έπειτα στις 11:00 το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Σπυρίδωνα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και θα προπέμψει την Τιμία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....