Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ,  θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού της ιεράς Αγρυπνίας των Χριστουγέννων στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου το πρωί, εορτή της Χριστού Γεννήσεως, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Βυζαντνό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αγίων Μετεώρων.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αγίων Μετεώρων.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Μετά την απόλυση, θα προστεί της επίσημης Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού των Θεοφανείων και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά. Εν συνεχεία θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου το πρωί, εορτή των Θεοφανείων, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Εν συνεχεία, θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Μετά το πέρας της ακολουθίας, ως επικεφαλής Κλήρου και Λαού, θα μεταβεί στην Γέφυρα της Διάβας για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων του Πηνειού ποταμού.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλογριανής.

Το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσίνου, όπου θα τελέσει την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της Μονής, Οσιωτάτου Μοναχού Ιωάννου Παλλάντζα, μετά την ανάδειξη της Μονής ως κυρίαρχης με βάση την έκδοση του Π.Δ. 73 (ΦΕΚ 199/Α/14.10.2022).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....