Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παντελεήμονος Λαρίσης

Πανηγυρίζει με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων, το Εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Άρτης, στη Συνοικία Ανθούπολη της πόλεώς μας, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

  • Το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιουλίου και ώρα 7.30μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, πρός τιμήν της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.
  • Το πρωί της Τρίτης, 26 Ιουλίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα καί ώρα 7.30 μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου  κηρύγματος προς τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού.
  • Το πρωί της Τετάρτης, 27 Ιουλίου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ., θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος, θ’  ακολουθήσει ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η  Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου, με την τιμητική συμμετοχή της φιλαρμονικής και των νέων με τις παραδοσιακές τους στολές, της ενοριακής συντροφιάς του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης και στο τέλος θα πραγματοποιηθεί η αρτοκλασία.

Τέλος, το τριήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων τελειώνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου, το πρωί, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας και αρτοκλασίας προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....