Προσφορά αγάπης από μαθητές φροντιστηρίων στην Ιματιοθήκη της Νέας Ιωνίας «Ο Χιτών»

Μαθητές των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους κ. Βασιλική Εμβαλωμένου και κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, μετέβησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Ιματισμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Ο Χιτών» στη Νέα Ιωνία (Λεωφ. Ηρακλείου 249) και προσέφεραν μεγάλη ποσότητα ρουχισμού, συμβάλλοντας έτσι στην βοήθεια των ενδεών αδελφών μας.

Τους μαθητές με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν με ιδιαίτερη χαρά ο Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιος Ζήσης και η υπεύθυνη του Κέντρου Ιματισμού κ. Τία Σκουρτέλη.

Ο π. Ιγνάτιος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και αναφέρθηκε στη σημασία της θεάρεστης και φιλάδελφης αυτής ενέργειάς τους.

Μέσα από τη βιωματική αυτή προσφορά, οι μαθητές καλλιέργησαν το εθελοντικό πνεύμα της ανιδιοτελούς προσφοράς, που αποτελεί το κατ’ εξοχήν χριστιανικό χαρακτηριστικό της θεοδίδακτης αγάπης, σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «αγαπάτε αλλήλους» (Ιωάν. 15, 17) και τους αψευδείς λόγους του Ιερού Ευαγγελίου: «Να σηκώνετε ο ένας το φορτίο του άλλου, κι έτσι θα εφαρμόσετε πλήρως τον νόμο του Χριστού. Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» (Γαλ. 6,2).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προσφορά αγάπης από μαθητές των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» στην Ιματιοθήκη της Νέας Ιωνίας «Ο Χιτών» - 2024 - 001

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....