Προσκυνηματική εκδρομή στην Πόλη για τα Θεοφάνεια, διοργανώνει η Μητρόπολη Λαρίσης

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, στην Αγία Τριάδα και στον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν, καθώς και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου θα λάβει χώρα στο Φανάρι η απονομή του οφφικίου του Άρχοντα Πρωτονοταρίου στον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου, Καθηγητού Αγιολογίας  Δρ. κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα.

Η 4η Ιανουαρίου θα είναι αφιερωμένη στα Πριγκηπόννησα, όπου οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.

Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό και θα συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και ακολούθως θα συμμετάσχουν στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-617685.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου:

1η ημέρα: Τρίτη 2/01/2023

Αναχώρηση από τα σχολεία της Ανθίμου Γαζή στις 06:00. Διασχίζοντας την Εγνατία Οδό, φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία και φθάνουμε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ώρα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τετάρτη 3/01/2023

Πρωινό. Μεταβαίνουμε πεζή και επισκεπτόμαστε τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος και τον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Πέραν. Ξενάγηση από τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα. Επιβίβαση στα λεωφορεία και κατευθυνόμαστε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί και στην Ιερά Μονή Παναγίας των Βλαχερνών. Κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Ακολούθως θα μεταβούμε προς το Σεπτό Κέντρο, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Τέλεση Εσπερινού και απονομή οφφικίου του Άρχοντος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Ελλογιμώτατο Καθηγητή Δρ. κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα, Διευθυντού Ιδιαιτέρου Γραφείου του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ώρα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 4/01/202

Πρωινό. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα όμορφα Πριγκηπόννησα. Θα μεταβούμε στην Μικρασιατική πλευρά για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη Χάλκη και ακολούθως για την Πρίγκηπο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης (εισιτήριο με μίνι λεωφορείο) και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά (εισιτήριο με μίνι λεωφορείο). Συνάντηση με τον Γέροντα Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο. Ελεύθερη ώρα στην Πρίγκηπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ώρα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 5/01/2023

Πρωινό. Επίσκεψη στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού και ακολούθως στην Αγία Σοφία και στην Αγία Ειρήνη. Ελεύθερη ώρα για ψώνια στην Κλειστή Αγορά και στο Αιγυπτιακό Παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη ώρα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 6/01/2023

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές. Μετάβαση στο Φανάρι και συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων. Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο κόλπο. Αναχώρηση για Λάρισα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

– Οι μεταφορές με λεωφορείο.

– Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ με πρωινό.

– Εισιτήριο για Χάλκη και Πρίγκηπο με ναυλωμένο καράβι.

– Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με ναυλωμένο καράβι.

– Τοπικός ξεναγός.

– Περιηγήσεις και ξεναγήσεις βάσει του προγράμματος της εκδρομής.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται και δεν είναι υποχρεωτικά:

– Είσοδος στην Αγία Ειρήνη.

– Εισιτήρια μετακινήσεως με μίνι λεωφορεία στη Χάλκη και στην Πρίγκηπο.

– Είσοδος στη Δεξαμενή του Ιουστινανού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....