Πρωτιά των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» στον ΙΑ΄ Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης

Διεξήχθη το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο ΙΑ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, τον οποίο τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 67 σπουδαστές και σπουδάστριες της Βυζαντινής Μουσικής, κάθε ηλικίας, από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου εκπροσώπησαν επάξια και έλαβαν τις ύψιστες διακρίσεις, στο Δ΄ επίπεδο δυσκολίας, κατά σειρά βαθμολογικής κατάταξης, οι σπουδαστές:
Μαρία – Ευαγγελία Παπαδημητρίου (Α΄ Βραβείο με Έπαινο)
Θεόδωρος Τσανάς (Α΄ Βραβείο με Έπαινο)
Αριστείδης – Παναγιώτης Παπαδημητρίου (Α΄ Βραβείο)
Δημήτριος Αράπης (Α΄ Βραβείο).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου και Πρόεδρος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, συνεχάρησαν τους σπουδαστές και τους ευχήθηκαν πάντοτε να προάγουν την Θεία του Δαμασκηνού Τέχνη, τόσο στις μαθητικές αίθουσες, όσο και στις Ιερές Ακολουθίες. Με την επιτυχία αυτή αποδεικνύεται το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος», αλλά και το αποτέλεσμα της συνεχούς συμμετοχής των μαθητών στο Ιερό Αναλόγιο των καθηγητών τους.

Την χαρά της επιτυχίας μοιράστηκαν με τους σπουδαστές, οι συνοδοί τους στον διαγωνισμό και διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής Αλέξανδρος Κωνσταντίνου και Γεώργιος Λεμονόπουλος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....