«Πρώτο κουδούνι» και Αγιασμός στο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου Preston

Ακούστηκε και πάλι το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία της Πολιτείας της Βικτώριας.

Στο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου, στο Preston της Μελβούρνης, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελέστηκε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο, πλαισιούμενο από ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου, τα οποία ευχήθηκαν στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να έχουν μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Στην συνέχεια, χαιρετισμό και τις ευχές της για μια εποικοδομητική χρονιά απεύθυνε η διευθύντρια του Κολλεγίου, κ. Anna J. Urban.

Στον χαιρετισμό του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ ευχήθηκε και ο ίδιος η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου φέρει τους μαθητές ένα βήμα πιο κοντά στους προσωπικούς τους στόχους και σε ένα καλύτερο μέλλον.

«Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, εργαζόμαστε σκληρά για να δώσουμε στα παιδιά μας, την ποιότητα γνώσεων που τους αξίζει», επισήμανε ο Επίσκοπος Κερασούντος. «Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό περισσότερες κτηριακές υποδομές στους μαθητές μας», συνέχισε, «με ανθρώπινες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές αίθουσες. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, δεσμευθήκαμε με μπροστάρη και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Μακαρίου ότι δε θα γίνει καμία έκπτωση όσον αφορά την λειτουργία και την αξιοπρεπή συντήρηση των σχολικών μονάδων. Δώσαμε αγώνα και πετύχαμε μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μη μπει “λουκέτο” σε καμία σχολική μονάδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Πιστεύουμε ότι η παιδεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, το θεμέλιο και την ελπίδα της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας, καθώς διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ήθος και αξίες».

Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε ακούραστα και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς την προσπάθειά μας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας». «Ζητούμε τη συνεργασία δασκάλων, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων», συμπλήρωσε, και τους καλούμε να είναι οι πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μας».

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....