Πρωτοχρονιάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Συκεών

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Συκεών, ο  οποίος επισκοπεί από των τειχών τη μεγάλη  των Θεσσαλονικέων πόλη,  ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022.
Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Εμμανουήλ Σιμητσάκος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο αρχιδιάκονος π. Χρήστος Καρακούδης και ο ιεροδιάκονος π. Σεραφείμ Τερζής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα του, αφορμώμενος από την Ευαγγελική Περικοπή διατύπωσε τον προβληματισμό κατά πόσο μας επηρέασε η Γέννηση του Χριστού και πώς η θεανθρώπιση του Χριστού μεταποιεί τη ζωή μας.

«Τα Χριστούγεννα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, θα φανερώνονται ως η μόνη δύναμη μέσα στην αδυναμία ενός μικρού παιδιού. Ο κόσμος θα αλλάξει μόνον τότε, όταν ο καθένας από εμάς γίνει «παιδίον».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος έπιασε το νήμα του λόγου από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, πατρίδας του Μεγάλου Βασιλείου, και κατέληξε στις αγαπημένες πατρίδες της Ανατολής. «Η θύμηση των οποίων ακόμα και τώρα ως  μαχαίρι οξύ διαπερνά την καρδιά μας. Αυτές οι πατρίδες της Μικράς Ασίας θα ανασυρθούν φέτος  από το Συναξάρι του Γένους και θα τιμηθούν». 

Στη Θεία Λειτουργία ήταν παρών και ο Δήμαρχος Νεαπόλεως και Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε, κατά το έθος, την αγιοβασιλόπιτα και το φλουρί έπεσε… στη Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεώς «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»!

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

 

 

 

φωτογραφίες εδώ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....