Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο καθηγητής του Α.Π.Θ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, εξ ονόματος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Η τελετή της χειροθεσίας πραγματοποιήθηκε, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, στο πέρας του εσπερινού της Υπαπαντής στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Επισκοπείου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα παρουσία κληρικών και δεκάδων νέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου μίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, υπογραμμίζοντας ότι συναισθάνεται πλήρως αυτή την  ύψιστη τιμή της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη του κ. Βαρνάβα  για το πατρικό ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καυχάται εν Κυρίω, διότι το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας αναγνώρισε την ιεροπρέπεια του ήθους και τη μακρόχρονη προσφορά του τιμωμένου στην τοπική και όχι μόνο Εκκλησία, καθώς και το πανθομολογούμενο έργο του στην επιστήμη της Θεολογίας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....